Marketing
Sport

Ljeto na platku – Summer sport games

PLATAK rekreacija vježbanje

Ljeto na Platku- Brojne aktivnosti i Mario Mlinarić kao jamstva odličnog eventa

Svi na Platak, 8. rujna 2019! Platak je itekako zanimljivo zimsko središte, ali tijekom godina se profilirao i kao mjesto brojnih događanja tijekom cijele godine. Tako će i ove godine završetak ljetne sezone na Platku obilježiti “Ljeto na platku – Summer sport games”, tradicionalno druženje zaljubljenika u prirodu i zdrav život koje okuplja brojne sudionike i isto tako veliki broj posjetitelja, a sve u suradnji sa HOO i s povodom obilježavanja Hrvatskog olimpijskog dana. U organizaciji Saveza sportske rekreacije “Sport za sve” Primorsko – goranske županije i uz suorganizaciju Kluba za sportsku rekreaciju “Gorovo”, 8. će rujna na Platku sadržaj za sebe moći pronaći svi oni kojima ova destinacija bude odabir te nedjelje.

PLATAK
Sve počinje već od 9 sati ujutro kada će se zainteresirani za sudjelovanje u raznim programima moći prijaviti, a nakon što se u 10 sati i svečano otvori manifestacija, krenut će aktivan dan u prirodi. Tako će u 10:15 sati, u organizaciji BK Grobnik krenuti obiteljska biciklijada na relaciji Platak – Suho – Platak, u dužini od 20 km i srednje težine, a u 10:30 kreće, u organizaciji KŠR Gorovo, nordijsko hodanje i pješačenje i to na 4 rute: 1. srednje teška staza u trajanju hodanja cca. 2 h i to na relaciji Platak – Radeševo – Platak, 2. lagana staza kretanja trim stazom i u trajanju od cca. 45 min., 3. ruta je ona lagana u dužini od 4 km i organizirana je za osobe s invaliditetom, dok je 4. ruta namijenjena “ploggerima”- sudionicima koji tijekom hoda sakupljaju otpad te tako pokazuju i jaku ekološku svijest. Ta je ruta u dužini od cca. 4 km.

U 10:40 započet će brojni turniri pod nazivom “Cup Platka” namijenjeni raznim generacijama te će svatko pronaći nešto za sebe. Tako zainteresirani mogu sudjelovati u turniru u boćanju otvorenim za sve kategorije kao i u kategoriji za umirovljenike, rukometu kategorije 2002. godište i mlađi (ženska i muška kategorija) te u otvorenoj kategoriji, u nogometu 3 x 3 organiziraju se natjecanja za djecu do 10 godina starosti, za djecu od 11 – 14 godina starosti, u otvorenoj mix kategoriji te u obiteljskoj kategoriji u kojoj sudjeluje jedan roditelj uz dvoje djece. SK Ajkule organizira 1. Cup Platka u streličarstvu i to u pojedinačnoj otvorenoj kategoriji, te veselom i zanimljivom natjecanju parova u kojem sudjeluju predstavnici medija i osobe iz javnog života.

Crossminton je sportska igra koja doživljava sve veću popularnost pa će se tako naći i na Platku 8. rujna. U tom će se atraktivnom sportu održati 2. Cup Platka i to u otvorenim kategorijama za žene i muškarce.PLATAK ŠETNJA ŠUMA PAS

Brojna događanja nastavljaju se “Off Road Duathlon Platak” biciklističkim događanjem u organizaciji BK Grobnik, a koje se boduje za prvenstvo PGŽ. Na biciklističkoj stazi dužine 28 km i s 430 m visinske razlike te trkačkoj stazi dužine 6 km sa 100 m visinske razlike natjecat će se muškarci pojedinačno, žene pojedinačno, muškarci u parovima, žene u parovima te žensko – muški parovi. Start je u 11 sati.

Svi ljubitelji vježbanja doći će na svoje kroz program “Vježbajmo zajedno” koji započinje vježbanjem pilatesa u 11:15, nastavlja se Body Harmony Dance programom u 11:45, a svakako će veliko finale programa biti MM TRENING – nordijsko hodanje i pješačenje s aerobnim vježbama na trim stazi dužine 2,2 km pod vodstvom istinskog lidera Marija Mlinarića.

Udruga Žmergo priprema atraktivno natjecanje 1. Cup Platka u izradi smoothie napitka u kojem će se zainteresirani natjecati u izradi zdravog napitka pokrećući njegovu izradu vlastitom snagom pokretanja bicikla, a za najbolje su pripremljene i nagrade.

Uz sve navedene aktivnosti organizator je pripremio još dodatnih aktivnosti pa će tako od 10:30 u obiteljskom (roditelji i djeca) te terapijskom jahanju konja moći uživati svi. U isto vrijeme kreće i DECATHLON ZONA u kojoj će se uz stručno vodstvo moći isprobati razne sportsko – rekreativne aktivnosti ali i sportski rekviziti, u istom terminu započinje i atraktivno i nadasve humano šetanje pasa iz azila kroz koje ugodu doživljavaju kako osobe tako i životinje.

Društvo Crvenog križa PGŽ i Nastavni zavod za javno zdravstvo pripremaju zdravi kutak u kojem će se, od 10:30 sati, moći kontrolirati tlak te šećer u krvi.

MarketingCreative Weddings - videosnimanje i fotografiranje vjenčanja

Ovaj zanimljivi dan u prirodi nastavit će se proglašenjem najuspješnijih s početkom u 14 sati, a završiti uz Retro Party koji će veselim notama rasplesati Platak i to sve do 15:30, kada će manifestacija službeno i završiti.DSC03565

Napomenimo i da će program voditi popularni Dražen Turina Šajeta, te da su partneri menifestacije: Županijski Crveni križ, Nastavni zavod za javno zdravstvo, Goranski sportski centar, Biciklistički klub Grobnik, Udruga Žmergo, Azil za pse Društvo za zaštitu životinja Rijeka, SK Ajkule, Decathlon, MM Trening, Ranč Angeli Bregi i Pomorski radio Bakar.

Svi zainteresirani mogu se prijaviti i dobiti sve potrebne informacije na:
sportzasve.pgz@gmail.com,
https://www.facebook.com/rekreacijapgz/
i na
https://wordpress.com/view/sportzasvepgz.wordpress.com

Kontakt: Dalibor Korenić, tajnik Saveza sportske rekreacije “Sport za sve” PGŽ, 091/ 42 00 650

Prema svemu navedenom bit će to još jedan dan za pamćenje i uživanje na Platku, a samo dan prije početka školske godine pa će to biti i idealna prigoda da obitelji “stave točku” na kraj ljetnog odmora. Čeka nas itekako zanimljiv, veseo, dinamičan i nadasve zdrav dan u prirodi te je za očekivati da će brojni poklonici ovakvih programa krenuti put Platka i doživjeti lijep i sadržajan dan u prirodi.

Vidimo se na Platku 8. rujna!

 

 

55555
MarketingMNK Gorovo

Zadnje novosti

To Top