MarketingMariner keramika
Opatija

Lions klub Opatija donirao defibirlator Centru Gervais

defibrilator
foto: grad opatija

Od sredstava prikupljenih na Bečkom balu prošle jeseni Lions klub Opatija donirao defibrilator

Lions club Opatija uručio vrijednu donaciju, automatski vanjski defibrilator, Festivalu Opatija u Centru Gervais, gdje će defibrilator biti i smješten. Riječ je o donaciji za koju su sredstva prikupljena na prošlogodišnjem Bečkom balu. Sada slijedi drugi korak humane akcije, naglasio je predsjednik opatijskih Lionsa Damir Perman, obuka barem 300-tinjak Opatijaca kako defibrilator valja koristiti.

Obuka je u suradnji s Gradskim društvom Crvenog križa već započela, prošloga je tjedna provedena za zaposlenike gradske uprave, a uslijedit će obuka i za zaposlenike drugih tvrtki kao i za sve zainteresirane građane, naglasio je zamjenik gradonačelnika dr.sc. Emil Priskić. On je podsjetio i da u Opatiji trenutno, s ovim defibrilatorom za Centar Gervais, ima sedam defibrilatora: u JVP Opatija, Parku prirode Učka, Dvorani Marino Cvetković, u Domu za starije i nemoćne osobe Volosko, naravno u Hitnoj pomoći, a i gradonačelnik ima mali prijenosti defibrilator u službenom automobilu.

Ravnatelj Festivala Opatija Ernie Gigante Dešković zahvalio je na do naciji i naglasio kako uskoro slijedi obuka zaposlenika Festivala Opatija o uporabi defibrilatora.

donacija defibirlator

Foto: Grad Opatija

MarketingMariner keramika

 

Podsjetimo, pravovremena primjena AVD-a (automatskog vanjskog defibrilatora) u slučaju iznenadnog zastoja srca u prve četiri minute povećava šansu za preživljenje za čak 70 posto. Stoga je iznimno važno imati dovoljan broj AVD-a u gradovima, kao i dovoljno pojedinaca koji su prošli obuku.

55555
MarketingMNK Gorovo

Zadnje novosti

To Top