MarketingMuzej turizma
Mošćenička Draga

Liburnijske vode i Općina Mošćenička Draga nastavljaju s ulaganjem u vodnokomunalnu infrastrukturu

184742867_10159489146239673_4490204294590848146_n

Nakon uspješno završena dva velika projekta financirana iz EU fondova Ruralnog razvoja – Crpna stanica Sv. Petar i Kanalizacijska mreža i vodovodni cjevovodi na području naselja Brseč, Liburnijske vode zajedno sa Općinom Mošćenička Draga nastavljaju ulagati, poboljšavati  i širiti komunalnu infrastrukturu na području općine.

Tako je ovaj put riječ o projektu Vodoopskrba i sanitarna kanalizacija u M. Dragi, dionica rotor D 66 – Sv. Ivan kojim će se za turističko naselje Sv. Ivan  osigurati  dovoljne količine vode kao i mogućnost priključenja objekata na javnu sanitarnu odvodnju.

Projekt je podijeljen na dvije faze, pa tako prva obuhvaća izgradnju približno 1000 m vodovodnog cjevovoda po državnoj cesti  dok se u drugoj fazi vodovodna mreža nastavlja granati u naselju Sv. Ivan u duljini od još 1000 metara, te se uz nju grade i četiri gravitacijska sanitarna kolektora u ukupnoj duljini od 750 metara, kanalizacijska crpna stanica Sv. Ivan 2 te pripadajući tlačni vod dužine 150 metara. Ukupna vrijednost projekta iznosi 6,3 milijuna kuna.

185337067_10159489146244673_4737008154296480911_n

Ukupna vrijednost radova prve faze izgradnje vodovoda po državnoj cesti D 66 na dionici od rotora do naselja Sv. Ivan iznosi 2,3 milijuna kuna. Radovi će se uz zajedničku suradnju Hrvatskih cesta, Liburnijskih voda i Općine Mošćenička Draga jednim dijelom uskladiti sa zahvatom uređenja prometnice D66. Za radove na prvoj fazi projekta u ovoj godini od strane Hrvatskih voda osigurano je 500 000 kuna.

Važno je napomenuti  kako osim financiranja navedene izgradnje u ovoj godini Hrvatske vode osiguravaju i sredstva za izradu projektne dokumentacije proširenja mreže vodoopskrbe  visoke zone općine M. Draga, te time u suradnji s Liburnijskim vodama i Općinom Mošćenička Draga potiču razvijanje i poboljšanje komunalne infrastrukture.

MarketingMuzej turizma

U prethodnim godinama također je uz sufinanciranje Hrvatskih voda izrađena projektna dokumentacija za izgradnju sustava kojim će se osigurati dovoljne količine dodatne vode za područje Brseča i visoke zone M. Draga te će se omogućiti stabilna vodoopskrba za vrijeme ljetnih mjeseci i povećane potrošnje u vrijeme turističke sezone na cijelom području općine. Navedeni projekt apliciran je na sufinanciranje izgradnje prema Hrvatskim vodama.

Općina Mošćenička Draga uz suradnju sa Liburnijskim vodama sustavno ulaže u komunalnu infrastrukturu te provodi investicije kojima se osigurava i podiže kvaliteta opskrbe vodom te omogućava priključenje objekata na sustav javne sanitarne odvodnje, što ujedno znači i podizanje kvalitete života i standarda za njene mještane.

Uz sve već navedene projekte, na području Općine slijedi i veliki projekt Aglomeracije Liburnijske rivijere financiran iz EU fondova sa ciljem poboljšanja vodnokomunalne infrastrukture na području cijele Liburnijske rivijere.  Bitno je istaknuti kako se ovim nizom projekata kontinuiranog razvoja vodnokomunalne infrastrukture  na području Općine stvaraju i bolji uvjeti za razvoj gospodarstva i turizma te pridonosi boljem životnom standardu i stvaranju  kvalitetnijih životnih uvjeta za cijelu zajednicu.

55555
MarketingCreative Weddings - videosnimanje i fotografiranje vjenčanja

Zadnje novosti

To Top