MarketingKarneval Opatija
Opatija

La Grande Bellezza – Dan talijanskog dizajna

Najava-izlozbe-La-Grande-Bellezza-1

Izložba “La Grande Bellezza” postavlja se u sklopu manifestacije Dan talijanskog dizajna u Hrvatskoj i svojevrsno je multimedijsko putovanje koje kroz prirodne ljepote, povijest i arhitekturu Italije priča povijest talijanskog automobilskog dizajna kao sinonima jedinstvene kulture i stila.

Izložbu su na današnjoj konferenciji za novinare u Rijeci najavili zamjenica gradonačelnika Rijeke Sandra Krpan, generalni konzul Italije u Rijeci Davide Bradanini, gradonačelnik Opatije Fernando Kirigin, pomoćnica konzula Ileana Jančić, voditeljica galerije Kortil Jolanda Todorović i ravnatelj Festivala Opatija Ernie Gigante Dešković.

Izložba se, s različitim sadržajima, otvara 4. travnja 2022. godine u Galeriji Kortil u Rijeci te 5. travnja 2022. godine u Centru Gervais u Opatiji, a donosi pregled originalnih dizajnerskih nacrta, fotografija, maketa, multimedialnih sadržaja te automobila kao što su Giulietta Sprint iz 1954. godine, Ferrari 308 GTB iz 1980. i Alfa Romeo 8C 2300 iz 1934. godine.

– Među izloženim automobilima koji svjedoče o jedinstvenom i prepoznatljivom dizajnu posjetitelji opatijskog Gervaisa moći će vidjeti Alfa Romeo 8C 2300 iz 1934. godine. Automobil će biti izložen u prizemlju centra Gervais od 5. do 26. travnja 2022. godine. Ujedno, ovom prilikom zahvaljujem talijanskom Konzulatu u Rijeci na dugogodišnjoj izvrsnoj suradnji s Gradom Opatijom, istaknuo je gradonačelnik Opatije Fernando Kirigin.

Izložba se postavlja u suradnji Veleposlanstva Republike Italije u Zagrebu, Generalnog konzulata Republike Italije u Rijeci, Talijanskog instituta za kulturu iz Zagreba i Nacionalnog muzeja automobila iz Torina – MAUTO, a u Rijeci i u Opatiji održava se u suradnji s Gradom Rijeka, Gradom Opatija, Galerijom Kortil – HKD na Sušaku, Festivalom Opatija, Talijanskom Unijom i izdavačkom kućom EDIT.

MarketingVISIT OPATIJA

Nacionalni muzej automobila iz Torina – MAUTO jedan je od najstarijih u svojoj kategoriji, a njegov postav predstavlja povijest automobila, njegovu transformaciju od prijevoznog sredstva do kultnog predmeta, od začetka ideje pa sve do suvremene kreativne misli, analizirajući kroz evoluciju automobila epohalne društvene promjene.

Izvor: Grad Opatija

55555
Marketing

Zadnje novosti

To Top