MarketingMariner keramika
Vijesti

Kvarnerska inicijativa predstavila projekt Tošina- rekreacijska zona i urbani vrtovi

0 naslovna (1) _ Layout
Tim arhitekata  Kvarnerske inicijative donose vam projekt Tošina – rekreacijska zona i urbani vrtovi uz suradnju sa idejnim začetnikom Adrianom Ukovićem – vijećnikom Mjesnog odbora Tošina.
Adriano Uković dugogodišnji je borac za to da prostor iznad naselja Tošina ostane zelen i samim time čuva ovo naselje i čini ga ugodnim za život. Adriano je također i aktivni član Kvarnerske inicijative i već sudjeluje u pripremana za nadolazeće lokalne izbore, te daje punu podršku Anti Štampaliji kao kandidatu za gradonačelnika.
Projekt je u fazi predstavljanja našim sugrađanima s područja Tošine, na koji će sugrađani dati svoj prijedlog kako da ga još dodatno unaprijedimo i prilagodimo njihovim potrebama. Isto tako će se ispitati kolika je potreba za urbanim vrtovima odnosno koliko obitelji želi obrađivati vrtove i proizvoditi  svoje vlastito voće i povrće. Uz vrtove bila bi spremišta za alat i natkriveni prostor za druženje. Rekreacijski dio projekta sadržava Trim stazu, zatim dodatno uređenje malonogometnog igrališta i košarkaškog na jedan koš – stretball, te stijenu za penjanje.
U fazi planiranja pomišljali smo o prilagodbi sadržaja postojećem zelenilu i konfiguraciji terena kako bi se u što manjoj mjeri utjecalo na okoliš.  Projekt je primjer kako bi naselja unutar našega grada gdje je gušća nasljenost na malom području, trebala izgledati i koje bi sadržaje naši građani trebali imati na raspolaganju na tim područjima.  U planu su.nam slični projekti u drugim naseljima kao što su Kosovo, Zora itd. uz suradnju s našim sugrađanima.

55555
MarketingMNK Gorovo

Zadnje novosti

To Top