Politika

Kvarnerska inicijativa predstavila ambiciozan plan osnivanja 22 ogranka u PGŽ-u

IMG_20211116_201352

U Opatiji 27.12.2021.godine donesen je trogodišnji plan Kvarnerske inicijative – regionalne platforme. Cilj je osnivanje 22 ogranka u Primorsko-goranskoj županiji. Točnije u 9 gradova i 13 općina

Kvarnerska inicijativa posvećena je unaprjeđenju kvalitete života u gradovima, općinama i naseljima u Primorsko-goranskoj županiji.

Odlučili smo iskoračiti na političku scenu nezadovoljni dosadašnjim načinom rješavanja komunalnih, prostornih i socijalnih problema u gradovima i općinama diljem Primorsko goranske županije. . Bez obzira koja je politička opcija u posljednje vrijeme bila na vlasti, primjetan je izostanak rješavanja važnih problema u korist građana. Za rješavanje vitalnih pitanja od kojih zavisi budućnost naše djece ne treba ni ideoplogija ni političko prepucavanje i razvrstavanje. Treba jednostavno zasukati rukave i u već poodmaklom 21. stoljeću početi se doista i ponašati kao da je to stoljeće stiglo. Trebaju nam nova znanja i novi pristupi, upravo ono što može donijeti Kvarnerska inicijativa – istaknuo je Ante Štampalija, predsjednik Kvarnerske inicijative – regionalne platforme.

Pravci djelovanja Kvarnerske inicijative :

  1. a) bolje gospodarenja otpadom;
  2. b) briga o prostornom uređenju i problematika prometa i parkinga;
  3. c) transparentnije upravljanje javnom imovinom i javnim financijama ;
  4. d) transparentniji rad javnih tvrtki;
  5. e) participacija građana u upravljanju i kvalitetnija komunikacija s građanima;
  6. f) programi socijalne solidarnosti sa siromašnijim građanima.

 

 

55555

Zadnje novosti

To Top