MarketingMNK Gorovo
Sport

KUP Opatija s dva igrača manje ostvarila plasman u finale, Ivor Weitzer odlučio pobjednika

8d976dc7ed501e5940b7e8e2a9e2b823_L

Polufinalne utakmica Županijskog Kupa Grobničan Opatija 0:1

Nogometaši Opatije plasirali su se u finale Županijskog Kupa pobjedom protiv Grobničana u Mavrincima, jedini pogodak postigao je Ivor Weitzer u 33. minuti iz kaznenog udarca. U 32. minuti Rumora je neoprezno naletio na Fumića na rubu kaznenog prostora slijeva, sudac Bebek pokazao je na bijelu točku.

Opatija je povela nakon što je u 26. minuti ostala bez isključenog Zgrablića, koji je morao na tuširanje zbog prekršaja nad igračem u prilici za postizanje pogotka. Crveni karton kao da je bio prekretnica u igri u prvom dijelu.

U prvih pola sata Grobničan je stalno pritiskao više zbog fizički snažnije nego tehnički dotjeranije igre, domaći igrači bili su čvršći u duelima, posebice su lako osvajali tzv. ničije lopte.

Nisu domaćini u tom razdoblju stvorili šansu za kojom mogu žaliti, Iveša je rutinski dominirao u svim opasnijim situacijama kod prekida, jedino je Pilčić (8) natjerao vratara Opatije na zahtjevniju intervenciju.

Unatoč tome što je Grobničan ostavio bolji dojam, najbolju priliku u prvih pola sata propustila je Opatija. Toni Rudan u 13. minuti nije dobro zahvatio loptu na 8 metara od Sroka, dogodio se promašaj iz kategorije zicera.

Nakon što je Zgrablić isključen, igrači Opatija počeli su izgledati poletnije i brže, vrlo su brzo uočljivu individualnu kvalitetu naplatili kaznenim udarcem.

U samoj završnici prvoga dijela Fumić (44) je loptu poslao u Sroka nakon Pejanovićeve asistencije, u istoj minuti na drugoj strani Pilčić je zamalo izjednačio. Grgić je ubacio slijeva, Pilčić je u ravni prve vratnice loptu skrenuo u prečku.

Prvi dio završio je dvama Miculinićevim udarcima, prvo iz prekida, a onda iskosa s lijeve strane, Iveša je u petom desetljeću još uvijek vratar visoke klase.

U drugom dijelu trener Zoran Bogolin osvježio je momčad (Bertoša, Glavaš) dovoljno da bi Opatija s igračem manje održavala ravnotežu, domaća je momčad opasno izgledala u prekidima.

U 59. minuti Prtenjača sam u skoku nije dobro loptu zahvatio glavom u ravni druge vratnice, da nešto u opatijskoj obrani nije štimalo u prekidima najbolje se vidjelo u 78. minuti.

Miculinić je precizno ubacio iz prekida, Gundić je ostao sam u skoku ispred Iveše, odigravanje je izgledalo kao na treningu kada se vježbaju udarci glavom bez kontakta, Gundić je glavom loptu poslao pokraj vratiju. Bila je to najbolja prilika domaćina na utakmici.

Prije toga Pejanović (63) iz blizine i Weitzer (64) s 25 metara testirali su Srokove reflekse i brzinu. U 81. minuti Grobničan je stekao još veću brojčanu prednost, Kurilić je dobio drugi žuti karton nakon prekršaja nad Pilčićem. S obzirom na takvu prednost, očekivao se jači pritisak domaćina do kraja utakmice, Opatija je ipak relativno mirno sačuvala pobjedu.

MarketingCreative Weddings - videosnimanje i fotografiranje vjenčanja

U 87. minuti Pilčić je pobjegao središnjim braničima, izmaknuo Iveši, Jukičić je loptu izbacio na putu prema vratima, uzalud su domaći igrači tražili igranje rukom u gužvi. U 93. minuti Blašković je u otvorenoj poziciji sa 17 metara loptu poslao u desni vratarov kut. Iveša nije samo vratar visoke klase nego je i dovoljno visok da bi se protegnuo u padu do vratnice i dohvatio loptu.

Što se prilika tiče, utakmica je završila Srokovom obranom (J. Rudan) u 94. minuti

GROBNIČAN – OPATIJA 0:1

Igralište Mavrinci. Gledatelja 250

Sudac: Ivan Bebek (Rijeka)

Strijelac: 0:1 Weitzer (33-11m)

Žuti kartoni: Pilčić (Grobničan), Lazić, Fumić, Kurilić, Weitzer (Opatija)

Crveni kartoni: Zgrablić (26, prekršaj nad igrače u prilici za pogodak), Kurilić (81, drugi žuti karton)

GROBNIČAN: Srok, Brdar, Jukić, Gundić, Miculinić, Vukelić, Matković (77 Rupčić), Rumora (67 Blašković), Grgić, Prtenjača, Pilčić

OPATIJA: Iveša, Jukičić, Zgrablić, Kurilić, Čanković, Lucić (63 Malinić), Lazić (46 Glavaš), Weitzer, Fumić (46 Bertoša), T. Rudan (83 J. Rudan), Pejanović (63 Matulja).

Izvor: sportcom.hr

55555
MarketingNovax"

Zadnje novosti

To Top