MarketingMuzej turizma
Sport

Kreće Festival sportske rekreacije Platak 2021.

Davor Perović, Mladen Pokrajčić, Sonja Šišić, Daliboir Korenić, Alen Udovič

Jedrenje i ostali brojni sadržaji već ovog vikenda na Platku

Na današnjoj press konferenciji je najavljeno ovogodišnje izdanje “Festivala sportske rekreacije Platak 2021” i, kako se moglo čuti, i ova će godina biti u znaku ove popularne manifestacije koja će svim zainteresiranima ponuditi brojne programe promičući zdrav život i boravak u prirodi. Podsjetimo, Festival sportske rekreacije je jedna od rijetkih manifestacija koja se redovito održavala i tijekom pandemije u 2020.g. što je potvrda vrijednosti projekta i prepoznavanja važnosti očuvanja zdravlja svih generacija tijekom vremena koja su donijela brojna ograničenja.

Pod pokroviteljstvom Primorsko – goranske županije, u suradnji sa Zajednicom sportova PGŽ i Hrvatskim olimpijskim odborom, Savez sportske rekreacije „Sport za sve“ PGŽ, već sedmu godinu za redom organizira ovu popularnu manifestaciju na zadovoljstvo brojnih sudionika koji se aktivno uključuju u različitie programe.

Na press konferenciji su sudjelovali pročelnica Upravnog odjela za kulturu, sport i tehničku kulturu PGŽ Sonja Šišić, predsjednik Saveza sportske rekreacije “Sport za sve” PGŽ Mladen Pokrajčić, tajnik Saveza sportske rekreacije “Sport za sve” PGŽ Dalibor Korenić, Davor Perović čelni čovjek organizacijskog tima Fiumanke te direktor GSC Platak Alen Udovič.

Sonja Šišić je izrazila zadovoljstvo da Platak živi tijekom cijele godine te pozvala svih na ovo omiljeno izletište, uz obavijest da od ove subote Autotrolej uvodi i redovnu autobusnu liniju za Platak. Mladen Pokrajčić je pozvao svih da se uključe i u sedmu sezonu manifestacije koja ima cilj i želju uključiti što više građana u programe sportske rekreacije, a sami tim i konstantno raditi i na poboljšanju svog zdravlja. Napomenuo je kako će se na Platku obilježiti i Međunarodni olimpijski dan, a svi će se programi održavati sukladno mjerama HZJZ-a.

Dalibor Korenić je posebno naglasio spajanje zeleno – plavog brenda, jer osim na Platku programi će se održati i na drugim lokacijama, pa i na samom moru. Uz to, najavio je i programe svake subote i nedjelje tijekom cijelog ljeta, pa će tako raznovrsnošću programa svi doći na svoje.

Davor Perović je najavio ovogodišnje izdanje Fiumanke koja ide u svoje novo izdanje predvođena prošlogodišnjim pobjednikom. Zahvalio se svima na odličnoj suradnji i pozvao je svih u subotu na Platak gdje će se jedriti atraktivna “Jako mala Fiumanka”. Alen Udovič se zahvalio svima koji vole Platak i posjećuju ga te je pozvao svih da i dalje budu dragi gosti, u što ne treba sumnjati jer će i ove godine Platak ponuditi brojne programe i novosti.

PLATAK arhiva Festivala sportske rekreacije

PLATAK 

A evo što već prvog vikenda možete doživjeti na Platku

Prošla sezona završila je velikim eventom koji je uz brojne sadržaje ponudio po prvi put i jedrenje na 1111 m nadmorske visine, te je održano prvo izdanje regate “Jako mala Fiumanka”. Onako kako je prošla sezona završila tako će ova i početi. Otvaranje festivala sportske rekreacije održat će se u subotu 5. lipnja, kada će se, po drugi put, održati manifestacija „Plavo – zeleni Platak“ – Fiumanka. Na jezeru Platak organizirat će se drugo izdanje regate za modele jedrilica na daljinsko upravljanje „Dragon“ te će se tako spojiti dva brenda – zeleni festival i plava regata Fiumanka. Napomenimo da je Fiumanka i jedina regata koja se odvija i na moru i u planinama. Osim jedrenja, organizira se cjelodnevni sportsko – rekreativni program uz brojne aktivnosti, a sve će započeti u 10 sati kada će na pohod laganom stazom, u trajanju od cca 2,5 sata, krenuti planinari i to u sklopu programa “Roditelji i djeca u prirodi” u organizaciji Saveza školskih sportskih društava PGŽ. Planinarit će se na ruti Platak – Jasenovica – Platak.

U 10.15 započinje i program nordijskog hodanja i to u organizaciji KŠR Gorovo. Laganom stazom u dužini od 7 km hodači će se tako uključiti u program “Korakom do zdravlja”.PLATAK BICIKLE

Biciklisti će također biti dio bogatog subotnjeg programa pa će tako, u organizaciji BK Grobnik u 11 sati krenuti dvije skupine: jedna na laganoj obiteljskoj ruti dužine 10 km, a druga na zahtjevnijoj 25 km dugoj sportsko – rekreativnoj ruti.

U 11 sati, na jezeru kreće “Jako mala Fiumanka 2021.”, drugo izdanje atraktivne regate za modele “Dragon”, u kojoj će se natjecati vrhunski znalci jedrenja, a u 14 sati će se u upravljanju jedrilicama okušati i pobjednici Fiumanke što će svakako biti još jedna atrakcija. U 15 sati podijelit će se nagrade najboljima te će se održati promocija ovogodišnje “Fiumanke 2021” koju svi jedva čekamo.

U 11:30 započinje i program “Vježbajmo zajedno” koji će ponuditi vrsne programe, a započet će Bodzy core programom Tatjane Stakić. U 12:15 započinje kružni trening uz Milenu Obradović – Konjevoda, a u 13:00 započinje popularni MM Trening kojeg predvodi možda i najpopularniji hrvatski trener Mario Mlinarić.

Napomenimo da će od 11 do 16 sati svi zainteresirani moći uživati i u jahanju konja, što će svakako dati dodatnu vrijednost atkraktivnosti cijelog programa, da će kompletan program voditi Dražen Turina Šajeta, a glazbeno će ga obojiti DJ Vedran.

Valja podsjetiti da će se na Platku program održati i u nedjelju 6. lipnja kada će, s početkom u 10 sati, na pohod dug 7 km na laganoj ruti, krenuti program nordijskog hodanja i pješačenja.

Kako se da zaključiti iz svega priloženog, čeka nas uzbudljivi i atraktivno ljeto. Svi na Platak!

SATNICA PROGRAMA:

SUBOTA 5. LIPNJA

10:00 PLANINARENJE Platak – Jasenovica – Platak (lagana staza 2,5km) program “Roditelji i djeca u prirodi” – Savez školskih sportskih društava PGŽ

MarketingModerato

10:15 NORDIJSKO HODANJE (lagana staza 7,5 km – 2 sata) – program “Korakom do zdravlja” – KŠR Gorovo

11:00 BICIKLIZAM (obiteljska lagana ruta 10 km i sportsko-rekretivna srednje zahtjevna ruta 25 km) – BK Grobnik

11:00 DISC GOLF promocija aktivnosti – DGK “Eagle” Rijeka

11:00 – 15:00 “JAKO MALA FIUMANKA” – REGATA ZA MODELE “DRAGON”

14:00 REGATA POBJEDNIKA FIUMANKE

15:00 PROGLAŠENJE POBJEDNIKA REGATE I PROMOCIJA FIUMANKE

11:00 – 16:00 Jahanje konja

PROGRAM VJEŽBAJMO ZAJEDNO

11:30 – 12:30 Body core – Tatjana Stakić
12:15 – 13:00 Kružni trening – Milena Obradović Konjevoda
13:00 MM TRENING – MARIO MLINARIĆMARIO MLINARIĆ PLATAK

NEDJELJA 6. LIPNJA

10:00 Nordijsko hodanje i pješačenje – lagana staza 7 km – program “Korakom do zdravlja” – KŠR Gorovo

ORGANIZATORI I PARTNERI FESTIVALA

ORGANIZATOR:

Savez sportske rekreacije „Sport za sve“ PGŽ

PARTNERI:

KŠR „Gorovo“ Opatija
DŠR Kvarner – Čavle
Županijski Crveni križ
Nastavni zavod za javno zdravstvo
Goranski sportski centar
Decathlon
Omnes.
STK Opatija 08
Savez školskih sportskih društava PGŽ
Atletski klub Kvarner
Biciklistički klub Grobnik
Udruga Žmergo

DŠR Kvarner – Rijeka
SK Ajkule
Ranč Angeli Bregi
Privatna praksa fizikalne terapije i rehabilitacije Tatjana Stakić
PD Kamenjak
JK Istra Lovran
JK Maxi Rijeka
Udruga za sport, rekreaciju i turizam „Kupa“
DGK Eagle Rijeka
„MM trening“ – Mario Mlinarić

55555
MarketingCreative Weddings - videosnimanje i fotografiranje vjenčanja

Zadnje novosti

To Top