MarketingMuzej turizma
Opatija

Kreativnost za ljepši blagdanski ugođaj

Foto Luigi Opatija, TZ grada Opatija, Dodjela nagrada najizlog A
izvor: opatija.hr

Turistička zajednica nagradila najbolje uređene izloge

Blagdanska atmosfera nije uljepšala samo opatijske ulice i parkove, već i izloge trgovina, obrtničke radnje, ugostiteljske objekte i hotele u centru grada. Kao što je sjaj Adventa ove godine obasjao nova područja poput Parka sv. Jakova koji je postao neizostavni dio blagdanskih fotografija svih posjetitelja Opatije, tako je i od strane ugostitelja, trgovaca i drugih privatnika u gradu uložen dodatni trud u prigodno uređenje prostora koji privlače pažnju kupaca i posjetitelja grada, ali i donose novu vrijednost Najljepšem adventu uz more.

Turistička zajednica grada Opatije tradicionalno nagrađuje najljepše uređene izloge a ove godine ocjenjivanje je provelo tročlano povjerenstvo koje su činile novinarka Aleksandra Kućel Ilić, dizajnerica Borka Širola i marketing menadžerica u TZ Opatija Gracia Krainer. Nakon obilaska 113 poslovnih prostora u centru Opatije, ocjenama od 1 do 10 ocijenile su njihove izloge temeljem pet kriterija: originalnost i kreativnost u načinu predstavljanja proizvoda, originalnost i kreativnost u uporabi dekorativnih elemenata, originalnost i kreativnost u uporabi novih i tradicionalnih dizajnerskih dostignuća, estetski sklad i blagdanski ugođaj.

Najljepšim izlogom proglašen je izlog hotela Gardenija sa 142 osvojena boda, drugo mjesto pripalo je trgovini Morsko blago sa 119 bodova, a treće su podijelili salon Cocco studio i Butiga fine&wine Tannin s po 117 bodova. Trud i kreativnost Turistička zajednica grada Opatije nagradit će iz fonda ukupnog iznosa od 6 tisuća kuna, pri čemu prva nagrada iznosi 3.000 kuna, druga nagrada 2.000 kuna, a treća 1.000 kuna.

MarketingMuzej turizma

Neizmjerno nas veseli da se naši trgovci, obrtnici, ugostitelji i hotelijeri uređenjem svojih izloga uključuju u blagdanski duh koji vlada Opatijom, pogotovo što se iz godine u godinu vidi napredak u trudu i kreativnosti koje ulažu. Mnogi su se ove godine potrudili doprinijeti adventskom ugođaju Opatije, a upravo ta sinergija Turističke zajednice, privatnog sektora i građana ključna je za uspjeh svake manifestacije, kazala je direktorica Turističke zajednice Suzi Petričić čestitavši nagrađenima i zahvalivši svima koji su uredili svoje izloge.

55555

Zadnje novosti

To Top