MarketingJadran
Opatija

Kratki vodič kroz opatijsku rivijeru

nebo-sala

Gdje ručati, gdje večerati, gdje spavati

Opatijska rivijera stvarni je vicešampion dosadašnjeg dijela turističke sezone (šampion je, naravno, Rovinj). Premda Opatija ima vrlo zastarjelu hotelsku infrastrukturu i more koje nije najprivlačnije za kupače, cijela je njena rivijera sasvim solidno popunjena, a najbolji su hoteli bukirani tjednima unaprijed i postižu nevjerojatne cijene. Opatija je, zapravo, kolateralni dobitnik korone. Opatija zbog svog prometnog položaja doživljava turisitičku renesansu kakvu, uostalom, opatijski restorani, najbolji dio lokalne turstičke ponude, svakako zaslužuju.

Ovo ljeto naznačuje koliko bi Opatija mogla profitirati jednom kad se sadašnji zastarjeli hoteli pretvore u velike hotele s pravih pet zvjezdica, što je uostalom glavna misija njemačke obitelji Lürssen, novih vlasnika Liburnia Riviera hotela, glavnog opatijskog hotelskog lanca. Evo kratkog vodiča kroz najbolje restorane i hotele Opatijske rivijere.

GDJE RUČATI
Pizzeria i Bistro Laurus, Opatija, Vila Kapetanović

laurus-grill-terasa
Laurus se ove sezone pretvorio u jednu od najboljih pizzeria na Kvarneru. Pizza sa sirovom tunom zaista je izvanredna. Osim pizze, Laurus poslužuje velike salate, tjestenine, ali i tartar od tune, i nekoliko mesnih jela. Pogled na Kvarner s jedne od najviših terasa u Opatiji prilično je impresivan.

Tramerka, Volosko

DSC01188-1

Tramerka je pionir suvremenih kvarnerskih konoba. Radi se o lokalu u kojem nikad nismo loše jeli, i gdje je gotovo nemoguće potrošiti previše novca.

Valle Losca, Volosko

valle-losca-interijer-1024×763

Valle Losca gastronomski je jedna od najvrednijih konoba na Opatijskog rivijeri i šire. Ondje se mogu pojesti jako fine trilje s paskima, odličan carpaccio od tune sa svježe naribanim hrenom i korektne file romba. Valle Losca proizvodi vlastiti sladoled, koji spada među najbolje u Hrvatskoj.

Zijavica, Mošćenićka Draga

zijavica-g-1
Zijavica se nalazi na samoj plaži, što znači da ručate u dosta specifičnom, ultraljetnom ambijentu. Chef Stiven Vunić iz godine u godinu oduševljava pripremom posve svježih riba, rakova i školjki, doslovno iz dnevnog ulova.

Veranda, Volosko

IMG_1Jan2020at73249PM
Veranda je nasljednica legendarne gostionice Ivka, koja je na vološćanskoj obali radila više od pola stoljeća. Veranda ima lijepu povišenu terasu s pogledom na more, kuhinja je jednostavna i bazirana na svježim sastojcima, uz poseban meni s jelima od Kali tune. Katkad drže velike rakove.

GDJE VEČERATI
Plavi podrum, Volosko

plavi-podrum-25-3
Jedan od vodećih hrvatskih fine dining restorana nedavno je proslavio 25 rođendan. Plavi podrum redovito drži najbolje svježe i sezonske sastojke u Hrvatskoj, udružene s vrhunskom vinskom kartom vlasnice i sommelierke Daniele Kramarić.

Nebo, Hilton Costabella

nebo-sala (1)

Hilton tehnički ne pripada Opatiji nego Rijeci, no udaljen je samo par minuta vožnje od Opatije. Nebo je prema uređenju i ambijentu najatraktivnije mjesto za izlazak na cijelom sjevernom Jadranu, a kuhanje Denija Srdoča je zrelo, samouvjereno i hedonističko, svakako zaslužuje Michelinovu zvjezdicu.

Navis, Opatija

MarketingJadran

navis-pristaniste1
Navis je ozbiljan fine dining restoran u kojem Tino Sinožić mekom rukom kuha elegantna riblja jela. Navis priprema i prvorazredan, vrlo originalni sushi. Zahvaljujući velikom privezištu za jahte, Navis privlači i gastronomske nautičare.

Ganeum, Lovran

ganeum-robert-benzia
Ganeum chefa Roberta Benzie samo je naizgled konoba. Ustvari, riječ je o ozbiljnom fine diningu s podjednako vrhunskim sastojcima i vrhunskim kuharskim tehnikama. Lani je i vinska lista bila odlična.

Johnson, Mošćenička Draga

r-johnson
Johnosn je već dugo vremena jedan od najboljih ribljih restorana u Hrvatskoj. Škampi su ili doslovno živi, ili ih nema.

Nobilion, hotel Ikador, Ika

nobilion

Nobilion je smješten u jako lijepom luksuznom ambijentu blizu velikog bazena, s fantastičnim pogledom na more. Chef Dino Knežević kuha s puno senzibiliteta za lokalne sastojke, ali i s puno znanja. Vinska lista spada među najbolje na Kvarneru.

Bevanda, Opatija

bevanda_web2_galerija
Otkako je Andrej Barbieri napustio Bevandu, taj se restoran više ne bavi ambicioznom gastronomijom. Međutim, Bevanda je toliko dobro uređena da sasvim sigurno spada među restorane u kojima vrijedi večerati kad ste u Opatiji.

GDJE SPAVATI
Navis, Opatija

navis6
Navis je već godinama najbolji hotel u Opatiji. Navis ujedinjuje superiornu lokaciju, uređenje s puno karaktera, besprijekoran servis i udobnost pravih pet zvjezdica.

Ikador, Ika

ikador-lounge-1024×683
Ikador je uvjerljivo najluksuzniji hotel na sjevernom Jadranu i jedan od tri ili četiri najluksuznija u Hrvatskoj. Sobe su velike i raskošno uređene, a servis upravo uzoran.

Bevanda, Opatija

bevanda
Bevandine su sobe udobne i luksuzne, s lijepim pogledima na Kvarner.

Milenij, Opatija

milenij
Izvor: Kult Plave Kamenice

55555
MarketingMALONOGOMETNA IGRAONICA

Zadnje novosti

To Top