MarketingMNK Gorovo
Kultura

“Kraljevstvo moje” večeras igra u Centru Gervais

1Q7A5497
foto: festival opatija

Večeras u Centru Gervais s početkom u 20 sati možete uživati u predstavi koprodukcije Ludens Teatra i Teatra Exit “Kraljevstvo Moje (za početnike)”. Autor izvornika je  David Javerbaum.

Režiju potpisuje hrvatski redatelj i scenarist Ivan Goran Vitez poznat po svojim uspješnicama kao što su Posljednja pričest, Šuma Summarum i Narodni Heroj Ljiljan Vidić. Dramaturg je Ivan Penović, a autor glazbe Mario Mirković. Scenografkinja je Gordana Svilar, oblikovatelj svjetla Zdravko Stolnik dok produkciju zajednički potpisuju Ludens teatar i Teatar EXIT.

Uloge su raspodjelili Janko Rakoš, Sven Šestak i Enes Vejzović.

1Q7A5409

foto: Ludens Teatar

„Bio jednom jedan gospodin koji je bio jako, jako usamljen. Po cijele dane je plakao u mraku i nije se sjećao kada je zadnji put nešto drugo radio. I onda je sinulo. Ne njemu, nego je jednostavno sinulo. I od tada je sve drugačije, kao i naš gospodin. On je jednostavno prezaposlen. Ima milijune propuštenih poziva, preambiciozno dijete, bogatstvo samo u oblacima i naravno, vlastite demone. Zbog svega toga lako je prognozirati nekontrolirane izljeve bijesa, potrebu da se čovjek izmakne iz svoje sredine, da revidira povijest i krene ispočetka, koliko je to moguće. Samo za vas, večeras, u vašem gradu, tri glumca ispričat će… točnije, preko njihovih tijela priča ovog čovjeka biti će ispričana. Dovedite to u usku vezu s religijom, vjerovanjem, jedinom Istinom, kaležima, magarcima i Melom Gibsonom i možete pogoditi o kome se radi. Možete li? Zlatan jezik, a nije sveta krava? Nije ni Isus Krist. On je On. I samo On. I nitko drugi uz njega. Osim pomagača. I publike. Jer bez publike ne postoji vjera.

1Q7A5468

foto: Ludens Teatar

Predstava ‘Kraljevstvo Moje (za početnike)’ nastala je po tekstu Davida Javerbauma ‘Čin Božji’ (orig: An Act of God) koji je praizveden na Broadwayu 2015. godine. Predstava je originalno postavljena kao niz monologa uz kratke dijaloške prijelaze, stilski podsjećajući ponajviše na formu stand-upa, postavljajući Boga u središte kao potpuno senzibilno i nesavršeno biće. S obzirom da forma stand-upa počiva na aktualnosti humornih točki i adaptiranju lokaliteta izvedbe, autorski tim odabrao je kao polazište ovaj tekst jer pruža takvu mogućnost modifikacije i prilagodbe. Ova predstava neće početnički odgovarati na pitanje kokoši i jajeta (zapravo hoće u prvih pet minuta), niti će prokazati postoji li život nakon smrti.

Kraljevstvo Moje podsjetiti će vas na sve ono što smo kroz odgoj naučili, a nismo preispitali, nasmijavajući vas jednostavnom kombinacijom logike i religije. Da ne spominjemo znanost. Dinosauri. Ma daj molim te.

Marketing

Cijena ulaznice: 80,00 kuna / 60,00 kuna (studenti i umirovljenici) / Popust je moguće ostvariti isključivo na blagajnama Festivala Opatija!

Ulaznice možete kupiti u Opatiji u uredu Festivala Opatija na Ljetnoj pozornici (Zert bb) radnim danom od 8 do 16 sati, u Rijeci u Dallas Music shopu, Foto Reviji, u caffe baru Nad urom u Robnoj kuci Korzo te online na www.mojekarte.hr

Na dan programa, blagajna na mjestu održavanja otvorena je sat vremena prije početka održavanja.

Molimo posjetitelje da se tijekom boravka u centru Gervais pridržavaju mjera zaštite od širenja zaraze koronavirusom i da nose masku za lice.

LKM-B2.smanjen-03-scaled

foto: Ludens Teatar

Izvor:Festival Opatija

55555
MarketingMNK Gorovo

Zadnje novosti

To Top