MarketingMariner keramika
Politika

Konstituirana Županijska skupština PGŽ

2konstituirajucažs

U opatijskom hotelu „Royal“ održana je 2. konstituirajuća sjednica Županijske skupštine PGŽ, uz poštivanje svih mjera Hrvatskog zavoda za javno zdravstvo i Nacionalnoga stožera Republike Hrvatske te uvažavanje preporuka o održavanju socijalne distance. Za predsjednika Skupštine, uz podršku 22 vijećnika, izabran je Marko Boras Mandić iz Unije Kvarnera, a za potpredsjednika Ivan Jakšić iz HDZ-a.

Župan Zlatko Komadina čestitao je vijećnicima na uspješnom konstituiranju rekavši: „Trebalo je vrijeme da ovaj brod zaplovi, sada su cime odbačene, a kako će ploviti vidjet ćemo u narednom razdoblju. Svjedočili smo danas da je evidentno stvorena desna koalicija predvođena HDZom, a program na tu temu nisam vidio. Jedino što sam danas čuo s ove govornice je da ste htjeli biti protiv mene kao izabranog župana. No, da su birači htjeli desnu vlast u Županiji birali bi mog protukandidata iz redova HDZ-a i zato mislim da je ovo izdaja i prevara birača“, rekao je župan Komadina. Obratio se i novoizabranom predsjedniku Županijske skupštine te mu rekao kako je cijeli njegov kurikulum kojeg je sam priložio u kandidaturi ostvaren u koaliciji sa SDP-om. „A osam godina mandata bio si zamjenik župana i to na moj osobni prijedlog, na izborima na kojima su građani mene birali za župana. Ovo je prvi put da vidim da je netko tko je bio na vlasti kao dio lijeve koalicije sada zaokrenuo u desnu stranu“, konstatirao je župan. Dodao je kako je na njemu kao izvršnoj vlasti da predlaže programe i projekte, a na Skupštini da o njima odlučuje.

Predsjednik ŽS Marko Boras Mandić je replicirao da su upravo birači izabrali ovaj sastav Županijske skupštine: “Budući da na prvoj sjednici SDP-ova koalicija nije uspjela dobiti većinu kod izbora predsjednika Skupštine, stvorena je programska suradnja više političkih grupacija, a u cilju konstituiranja i početka rada Skupštine. Naravno da samo predsjedanje skupštine ne prejudicira apsolutnu suradnju s nikim, nego je imperativ da se mora surađivat prvenstveno s izvršnom vlasti i da se mora pokušati u Županijsku skupštinu vratiti sve ono što je bilo dobro i do sada, a to je sloboda govora, konstruktivne rasprave i uvažavanje različitog mišljenja“, rekao je Marko Boras Mandić te za tjedan dana zakazao nastavak zasjedanja.

MarketingMariner keramika

55555
MarketingMALONOGOMETNA IGRAONICA

Zadnje novosti

To Top