Marketing
Regija

Konferencija o golf turizmu u Opatiji 29. travnja. 2019.

golf Brijuni
foto: new.croatia.hr/hr

U Hrvatskoj se planira izgraditi 30 visokokvalitetnih golf igrališta u sljedećih 10 – 15 godina.

Danas u Hrvatskoj imamo šest golf igrališta, te četiri golf centra i sedam vježbališta. Golf je danas globalno popularan s procijenjenih 60 milijuna igrača i 32 tisuće igrališta u svijetu, koji su postali sastavni dio turističke ponude svih razvijenih zemalja.

Konferencija se u Opatiji održava pod pokroviteljstvom nadležnih ministarstava Vlade RH, Grada Opatije i Općine Mošćenička Draga, Hrvatske gospodarske komore. Partneri su Turistička zajednica Kvarnera, gradovi i općine Opatijske rivijere, Hrvatski golf savez, Institut za turizam i Golf klub Rijeka.

„Aktualnosti u razvoju golf ponude u Hrvatskoj”  tema je 3. Konferencije o golf turizmu

Organizator Konferencije o golf turizmu je D.S. Golf, a predsjednik organizacijskog odbora je Dražen Slamar. Cilj je informirati i educirati sve zainteresirane o jednom od najkonkurentnijih i najprofitabilnijih oblika turizma u svijetu. Akcijski plan razvoja golf ponude izrađen je u skladu sa Strategijom razvoja hrvatskog turizma do 2020., u kojoj je golf označen kao jedan od važnijih hrvatskih turističkih proizvoda.
U 2019. godini planiramo organizirati tri Konferencije: u Opatiji, Poreču i Zaprešiću, a Konferencije se održavaju na lokacijama budućih golf igrališta”, istaknuo je Dražen Slamar, autor konferencije.

Konferencijom se želi približiti ovako atraktivan i profitabilan sektor turizma i sporta. Svrha je i obrazovanje administracije od državne do lokalne razine o pojedinim aspektima golfa kako bi se ubrzali procesi izdavanja potrebnih rješenja, dozvola i drugih poslova potrebnih za izgradnju golf igrališta i privlačenje investitora.golf teren

Tema Konferencije iznimno je atraktivna i inovativna i za hrvatski sport, godinama pobuđuje veliko zanimanje šire javnosti te revitalizira sportski turizam i hrvatsko gospodarstvo putem sporta, okuplja mnoga ugledna imena hrvatskih sportskih i turističkih djelatnika te gospodarstvenika. Sudionici imaju mogućnost interakcije i razmjene iskustava s turističkim predvodnicima i stručnjacima za golf.

Programom je planirano nekoliko edukativnih predavanja najkompetentnijih stručnjaka iz Hrvatske i inozemstva

Marketing

Na dvije panel-rasprave, u kojima sudjeluju predstavnici nadležnih ministarstava te pojedinih realiziranih i planiranih projekata, obradit će se aktualne teme trenutnog razvoja i poslovanja te predstaviti ciljeve kojima se teži.

Jedna od tema panela bit će „Realizacija golf projekata u RH – Odluka Vlade o kriterijima za dodjelu zemljišta za golf igrališta”, a panelisti su: Robert Pende, pomoćnik ministra turizma, Uprava za investicije u turizmu, hotelsko turističku ponudu i posebne oblike turizma; Tomislav Boban, državni tajnik, Ministarstvo državne imovine; Ivo Dujmić, gradonačelnik Opatije; Rikardo Staraj, načelnik Mošćeničke Drage, a panel-raspravom će moderirati Dražen Slamar i D.S. Golf.

Posebna je atrakcija gostovanje vrhunskih golf stručnjaka iz Portugala i Slovenije. Direktorica golfa u Turističkoj zajednici Algarvea, Maria Manuel Delgado e Silva, predstavit će golf destinaciju Algarvea, koja sa svojih 40 igrališta već tri godine zaredom drži titulu najbolje golf destinacije u svijetu! Poznati slovenski menadžer, koji je niz godina upravljao golf igralištima na Bledu i u Lipici, Marko Božić, predstavit će poslovanje golf igrališta i razvoj golfa u Sloveniji“, naglasio je Dražen Slamar. U panelu će sudjelovati i Emilijo Žubrinić iz HGS-a te Siniša Horak iz Hrvatskog instituta za turizam, a moderatorica panela je Ivana Kolar.

Najavljene konferencije u 2019. zasigurno će doprinijeti afirmaciji golfa u Hrvatskoj, donijeti novitete u domaćoj regulativi i najnovije informacije o aktualnim golf projektima, ponuditi atraktivan benchmarking s regijom te odlične stručne rasprave o tome kako razvijati golf u Hrvatskoj.

izvor: turizmoteka.hr

55555
MarketingMNK Gorovo

Zadnje novosti

To Top