Marketing
Opatija

Konferencija ADRIASPILLCON 2019.

_DSC0216-(1280×853)
izvor: opatija.hr

135 sudionika na međunarodnoj konferenciji o iznenadnim onečišćenjima mora

Nakon dosadašnje tri ADRIASPILLCON konferencije održane u Opatiji i ove se godine od 28. do 30. svibnja održava 4. Jadranska konferencija o onečišćenju Jadrana uljima i opasnim tvarima.

Konferencija je najvažnije regionalno okupljanje svih dionika koji aktivno sudjeluju u nacionalnim i regionalnim sustavima prevencije, pripravnosti i reagiranja na iznenadna onečišćenja mora u organizaciji Jadranskog edukativno-istraživačkog centra za reagiranja na iznenenadna onečišćenja mora (ATRAC-a), ustanove koju je osnovala Primorsko-goranska županija.

Pokrovitelji su konferencije Ministarstvo mora, prometa i infrastrukture RH, PGŽ, Grad Opatija te ključne globalne organizacije koje djeluju na području unaprjeđenja sustava pripravnosti i reagiranja na iznenadna onečišćenja mora (IMO, REMPEC, EMSA, ITOPF, IPIECA, IOPC Funds, ISCO, CEDRE, MOIG). Na konferenciji sudjeluje 135 stručnjaka iz zemalja Jadranske regije (Albanije, Bosne i Hercegovine, Crne Gore, Hrvatske, Italije i Slovenije) ali i drugih europskih država te Kanade i SAD-a.

MarketingMNK Gorovo

Uz ostale uglednike skup je pozdravio i gradonačelnik Opatije Ivo Dujmić i pritom istaknuo: ” Opatija gotovo u potpunosti živi od turizma, a blizina riječke luke i ostalih privrednih subjekata potiče nas na stalni oprez upravo po pitanju iznenadnog onečišćenja mora, zbog čega bismo svi osjetili neželjene posljedice. Stoga su Vaša stručne spoznaje neizmjeno važne za cijelu Jadransku regiju kako bismo očuvali naše prirodno neizmjerno blago – naše more.”

Organiziranje ove konferencije izražava ključnu ulogu Hrvatske u nastojanjima za očuvanjem Jadranskog mora u okviru Jadranske regije kroz prevenciju i spremnost na reagiranje u slučaju bilo kakvih incidenata.

55555
MarketingCreative Weddings - videosnimanje i fotografiranje vjenčanja

Zadnje novosti

To Top