MarketingMariner keramika
Kultura

Koncert “Zoran pjeva Arsena”

zoran predin

Predin će uz Damira Kukuruzovića i njegov Django Group album predstaviti na koncertima u Hrvatskoj, regiji i Europi. Koncert u Centru Gervais u Opatiji održat će se 10. svibnja s početkom u 20 sati

Kreativno bogatstvo jednog od najznačajnijih novovalnih kantautora traje već 40 godina te je i dalje je u punom zamahu. U godini u kojoj slavi 40 godina svoje karijere, Zoran Predin objavio je i svoje 40. studijsko izdanje: “Zoran pjeva Arsena”, predstavio je svoju novu knjigu “Glavom kroz Zid” (u izdanju Frakture) te se publici zahvalio na najljepši mogući način – pjesmom na rasprodanim gala koncertu u koncertnoj dvorani Vatroslava Lisinskog.

Za najnoviji album “Zoran pjeva Arsena”, objavljen krajem veljače u izdanju Croatia Records, Predin je, kao Arsenov prijatelj, kolega i srodna poetska duša, iz njegovog šarolikog opusa odabrao 12 pjesama od kojih su dvije već predstavljene kao singlovi: “Kuća pored mora” i “Pamtim samo sretne dane”. Ovo izvanredno djelo nastalo je u suradnji s Damirom Kukuruzovićem i pratećim bendom Django Group, dok se kao poseban gost pridružio i Arsenov sin, slavni pijanist, Matija Dedić.

“Slovenski kantautor koji je s preminulim Dedićem dijelio sudbinu „pjesnikovog bratića“, smisao za humor i kantautorsku kob u album je utkao sve ono što ga je povezivalo i bližilo Arsenu. Uvodna „Ni ti, ni ja“ – baš kao i amblematska „Kuća pored mora“ koja je prva krenula s albuma kao singl – pokazale su koliko je pogođena odluka da se Arsenovoj „vječnoj zeleni“ pristupi s posve novom (žanrovskom) optikom: gypsy swingom. (…) Jedan jer to od neospornih vrhunaca albuma koji se pije „na eks“ a onda vrišti za opetovanim slušanjima.”
(Zlatko Gall, Mixer.hr)

MarketingMariner keramika

“Taj osjećaj “bratstva po kantautorstvu” otprilike je nešto poput “ordena časti” koji si nimalo prešutno, i vrlo glasno, dodjeljuju najtalentiraniji glazbenici. (…) ”Zoran pjeva Arsena” kao Dylan Sinatru, a Dedićevi klasici dobivaju starogradski prizvuk. Uz sviračko gorivo Damira Kukuruzovića i Django Group te sudjelovanje Matije Dedića, “Zoran pjeva Arsena” esencijalno je novo čitanje Arsenovih pjesama s kojima je “izići na kraj” mogao samo netko toliko uronjen u vlastiti kantautorski posao i Arsenovu znamenitu povijest poput Predina. (…) Ugođaj gypsy swinga, countryja i starogradskog spleena u akustičnim izvedbama prije svega privlači okusom stvarnog života u kojem Arsenove pjesme ponovno dobivaju životna, prirodna i izvorna značenja koja su mnogi zaboravili slušajući ih kao evergreene…”
(Hrvoje Horvat, Večernji list)

55555
MarketingMNK Gorovo

Zadnje novosti

To Top