Marketing
Lovran

Koncert mješovitog zbora Schola Cantorum Rijeka u Lovranu

crkva zbor

Mješoviti zbor Schola Cantorum Rijeka će ovog petka, 30. kolovoza 2019. god., u 20:00 sati u lovranskoj župnoj crkvi sv. Jurja održati koncert klasične koncertne duhovne glazbe. Ulaz na koncert se ne naplaćuje.

Zaljubljenici u klasičnu glazbu će moći uživati u djelima svjetski poznatih skladatelja – W.A.Mozarta, G. Faurea itd., ali i hrvatskih skladatelja poput ranobaroknog Riječanina Vinka Jelića. Na koncertu će publika imati priliku čuti i rijetko ili nikad u Hrvatskoj izvođene skladbe izvučene iz zaboravljenih škrinjica hrvatske duhovne glazbene baštine poput napjeva iz pjesmarice Cithara octochorda s početka 18. st. U izvođenju skladbi izmjenjivat će se mješoviti sastav zbora, ženski sastav zbora i solisti. Posebna gošća koncerta je Emilia Rukavina – bivša članica zbora Schola Cantorum Rijeka, a danas uspješna mlada mezzosopranistica i studentica Muzičke akademije u Zagrebu.

Zborom ravna maestra Ingrid Haller, prof., a na orguljama ga prati Ivan Bošnjak, prof., kojeg će publika tom prilikom moći čuti u izvođenju djela skladanih samo za orgulje. Koncert se održava u okviru Ljeta u Lovranu, a zajednički ga organiziraju KulTuLovran i Kulturno-umjetnička udruga Dulciana uz podršku Turističke zajednice Lovran i Općine Lovran.

Schola Cantorum Rijeka je osnovana početkom 2008. god. sa željom za izvođenjem klasične koncertne duhovne glazbe. Trenutno djeluje u okviru Kulturno-umjetničke udruge Dulciana u mješovitom, a od svibnja 2018. god. i u ženskom sastavu. Umjetnička voditeljica i vokalni pedagog zbora je Ingrid Haller prof. – dugogodišnja sopranistica riječke Opere, koncertna pjevačica i profesorica pjevanja u srednjoj glazbenoj školi I. M. Ronjgova u Rijeci. Zbor je prepoznatljiv po svom specifičnom zvuku koji je rezultat činjenice da članovi zbora na probama uče pravilnu vokalnu tehniku. Među svojim članovima ima amatere različitih zanimanja, te mlade učenike i studente glazbenih škola koji nastupaju kao instrumentalni i vokalni solisti uz zbor.

MarketingMNK Gorovo

Zbor je održao preko 100 samostalnih koncerata u Hrvatskoj i inozemstvu. Često nastupa sa profesionalnim glazbenicima (Riječki komorni orkestar, Collegium musicum Fluminense, Kristina i Robert Kolar, Vanja Zelčić, Marko Fortunato…), a surađivao je i sa HNK „Ivana pl. Zajca“ u snimanjima i izvedbama raznih koncertnih, opernih i edukativnih sadržaja kazališta. Kvaliteta Schole Cantorum Rijeka je prepoznata i na međunarodnim zborskim natjecanjima – u posljednje tri godine zbor je osvojio dva Grand Prixa i dva zlata na u mješovitom i ženskom sastavu.

55555
MarketingMNK Gorovo

Zadnje novosti

To Top