MarketingMariner keramika
Kultura

Koncert “Božić je judi” u Voloskom u crkvi Sv. Ane

ŠAJETA
FOTO: story.hr

Tradicionalni koncert Hrvatske glazbene unije Primorsko goranske županije „Božić je judi” u Voloskom, 29. 12. 2018. u Crkvi Sv. Ane u 18:30 sati

Povodom 25. jubilarnog izdanja koncerta “Božić je judi” po prvi put će prigodne izvedbe koncerta biti u Bakru i Voloskom.

Ako ste propustili veliki Tradicionalni božićni koncert HGU PGŽ Podružnice 3 i HRT Radio Rijeke održanog na Stjepanovo u Svetištu Majke Božje Trsatske na Trsatu gdje su nastupala brojna slavna imena a naslovnu pjesmu izveo sam autor  Šajeta te Dule iz Bonace i Mario Battifiaca , evo prilike da dio atmosfere doživite u crkvi župe Volosko.

U župnoj crkvi Sv. Ane u Voloskom u subotu, 29.12.2018. u 18.30 h poslušajte koncert izvođača “riječkog” programa. Na koncertu će se pridružit ženska klapa Volosko, Žejanski  k’ntaduri, muška klapa Mirakul, David Danijel i crkveni zbor župne crkve Sv. Ana. Aleksandar Valenčić nastupat će na orguljama/ klavijaturi zajednos a Triom Veljak. Voditelji programa su Jadranka Čubrić i Ivica Vrkić a medijski pokrovitelji Radio Rijeka i Novi List.

Do danas, pjesma Božić je judi najizvođenija  je pjesma na Kvarneru u vrijeme blagdana i jedna od najizvođenijih novoskladanih pjesama o Božiću u Hrvatskoj. Pjesmu je napisao i uglazbio Dražen Turina Šajeta 1994. godine i u njoj uglazbio do tada malo zastupljene simbole Božića.

MarketingMNK Gorovo

Osnivanjem HGU PGŽ pjesma postaje sastavni dio glazbenog brenda udruge, koncerta koji po njoj nosi naziv – BOŽIĆ JE JUDI, koncerta kojim svake godine glazbenici upućuju svoju pjevanu božićno-novogodišnju glazbenu čestitku.

Koncert je besplatan.

55555
MarketingMNK Gorovo

Zadnje novosti

To Top