MarketingMariner keramika
Vijesti

Konačna odluka o novim mjerama, zatvaraju se kafići i restorani

opatija park more turisti

Održan je sastanak šefa Nacionalnog stožera i ministra unutarnjih poslova Davora Božinovića sa županima

Kako doznajemo, donesena je konačna odluka da se zatvore svi kafići i restorani, kako je Index prvi jučer i najavio. Nove stroge mjere bi trebale stupiti na snagu u petak u ponoć, dakle na snazi će biti od subote, i trebale bi trajati do Badnjaka.

“Argument je da se to pretvara u disko klubove”, rekao nam jedan od sudionika sastanka.

Neke županije ne odustaju od zahtjeva da barem u nekoj mjeri budu izuzete od ove mjere, ali po svemu sudeći im neće biti udovoljeno.

Privremeno se, kako doznaje Index, obustavljaju svadbene svečanosti, a fitness centri prema posljednjim informacijama ostaju otvoreni, ali moraju osigurati 10 kvadratnih metara po korisniku.

Potvrđeno je i da trgovine i šoping-centri nastavljaju raditi, ali će se pojačati nadzor je li broj kupaca u njima u skladu s propisanim brojem po kvadratnom metru.

Hoteli bi trebali ostati otvoreni, a njihovi će restorani moći raditi, no isključivo za goste hotela.

U novom setu mjera ide se i na smanjivanje broja putnika u javnom prijevozu, na oko trećine ukupnog kapaciteta. To se planira postići i većim brojem prijevoznih sredstava u gradskom i prigradskom prijevozu.

Na sastanku se spominjalo i zatvaranje kina i nekih kulturnih događaja, ali to nije do kraja precizirano. Trebali bi se obustaviti svi sajmovi.

Mjere će vlada objaviti na svojoj sutrašnjoj sjednici, piše Index, a prenosi Fiuman.hr.

55555
MarketingCreative Weddings - videosnimanje i fotografiranje vjenčanja

Zadnje novosti

To Top