MarketingCreative Weddings - videosnimanje i fotografiranje vjenčanja
Kultura

Knjiga „Preživio sam Vukovar i Ovčaru“

vukovar

Vilim Karlović predstavlja dopunjeno izdanje knjige „Preživio sam Vukovar i Ovčaru“

U tjednu sjećanja na žrtvu Vukovara, grada heroja koji je pod opsadom bio 87 dana, u kojemu je prema podacima vukovarske bolnice ranjeno 1219 branitelja i civila, iz kojeg je u srpske koncentracijske logore odvedeno oko 7000 zarobljenika, prognano oko 22.000 Hrvata i ostalih nesrba, te iz kojeg su stotine djece ostale bez roditelja a još 300-tinjak Vukovaraca nalazi se na popisu nestalih, hrvatski publicist i hrvatski branitelj Vilim Karlović predstavit će dopunjeno izdanje svoje knjige „Preživio sam Vukovar i Ovčaru“ te svjedočiti o patnjama koje je proživio nakon pada Vukovara 1991.

Vilim Karlović, dragovoljac je domovinskog rata, rodio se u Zagrebu 1970. godine, gdje je završio osnovnu i srednju školu. Odrastao je kao najstarije dijete uz brata Antonija i dvije sestre, Ivanu i Katarinu, u radničkoj obitelji oca Ante i majke Jele. Dvije godine mlađi brat Antonijo, koji je također sudjelovao u Domovinskom ratu, 21. rujna 1991. godine teško je ranjen u obrani Petrinje i zarobljen u povlačenju, nakon čega mu se gubi svaki trag te se još uvijek vodi kao nestali.

Vilim Karlović je preživio bitku za Vukovar i zarobljavanje u Vukovarskoj bolnici, strijeljanje na Ovčari, gdje se spasio kao jedan od sedam preživjelih te mučenje na Veleprometu i u logoru Sremska Mitrovica. Knjiga koja nosi naslov „Preživio sam Vukovar i Ovčaru“, prožeta je duhovnošću, jer je nastala nakon  njegove osobne životne katarze, kao rezultat promišljanja o svemu preživljenom u Vukovaru, kada je, kako kaže preživio sve to samo uz Božju pomoć.

MarketingCreative Weddings - videosnimanje i fotografiranje vjenčanja

Vilim Karlović je bio vrhunski sportaš, bio je seniorski prvak bivše države u “full contactu”, a tu je titulu držao od 1987. do 1990. godine. U braku je sa suprugom Vlatkom od 1990. godine te imaju šest sinova.

Predstavljanje knjige održat će se u Društvenom domu Hangar u Matuljima ove subote, 24. studenog, s početkom u 19:00 sati.

55555
MarketingMNK Gorovo

Zadnje novosti

To Top