MarketingVISIT OPATIJA
Priče iz daljine

Klaudio Pavia bavi se jednim specifičnim poslom

Pavia – Bandić profilna
Foto: Pavia (skroz lijevo) na zadatku

Klaudio Pavia živi i radi u Zagrebu, a rodom je s Kvarnera. U intervjuu koji je dao za naš portal govori o životu u metropoli, svom poslu koji je sve samo ne uobičajen i nostalgiji za rodnim krajem. Da vas mi ne zamaramo riječ dajemo Klaudiu

Kako se jedan Primorac našao u Zagrebu? 

Ljubav čini čuda pa sam radi ljubavi sada već davne 2003. završio u metropoli. Naime, supruga Zrinka je rodom iz Zagreba pa su nam se životne okolnosti tako posložile da odemo živjeti gore. U Zagrebu nisam poznavao mnogo ljudi. Imao sam neke prijatelje i poznanike s Krka gdje sam godinama vodio kafić. Moram priznati da mi ispočetka nije bilo lako, prvenstveno zbog toga što nisam imao kontakata kao u rodnom kraju. Igrom slučaja došao sam u kontakt s ljudima koji se bave osiguranjem štićenih osoba. Nakon toga radio sam kao redar po barovma i eventima širom Hrvatske i regije.

Claudio Pavia

I tako ste se počeli baviti jednim vrlo zanimljivim poslom. Čime se točno  bavite?

I tako se nastavlja moja neobična priča pa sam dobio jedan angažman u Ukrajini gdje sam radio kao tjelohranitelj. Nakon povratka u Zagreb, stekao sam  nove prijatelje i kolege te sam se nastavio baviti istim poslom. Danas je to sasvim druga priča. Radim kao profesionalni tjelohranitelj u tvrtki VG TEH security koja se bavi specijaliziranim uslugama zaštite. To su primjerice transport novca i vrijednosnih pošiljki, tjelesna i tehnička zaštita, protupožarna zaštita i dr. Mi zaštitari osim zaštitarske licence koje su propisane hrvatskim zakonima imamo i licencu International Bodyguard and Security Services Association (IBSSA). Naši nas klijenti prepoznaju po kvaliteti pružanja usluga. Bavimo se osiguranjem tzv. VIP osoba, veleposlanika, veleposlanstava i drugih objekata koji zahtijevaju poseban angažman. Jako sam zadovoljan svojim poslom i napokon sam se pronašao radeći ono što volim. Posebno se zahvaljujem vodstvu svoje firme na ukazanom povjerenju.

Je li Vaš posao opasan? Nađete li se kada u kriznoj situaciji?

Pa u današnje vrijeme prilično je opasno raditi ovu vrstu posla. Ovisi naravno i o klijentu za kojega radite. Ima svega. Bilo je naravno i kriznih situacija, ali ne tako velikih i žestokih da bi mogao ne daj Bože poginuti.

S kojim ste sve klijentima radili? Ako nije poslovna tajna naravno…

MarketingKarneval Opatija

To je ipak poslovna tajna i stroga diskrecija. Ali u svojemu poslu upoznao sam mnogo sportaša, estradnjaka, političara, stranih poslovnjaka i na kraju veleposlanika nekih nama bliskih zemalja. Ali evo, da vam ipak otkrijem. Najradije čuvam svoju suprugu Zrinku.

Kakvu su Vam poslovni planovi? Još niste za mirovinu…

Hahaha…Pa nisam još tako star. Ma kakva mirovina, imam još puno toga za obaviti prije mirovine. Samo da me zdravlje posluži. Imam mnogo planova u vezi daljnje edukacije i usavršavanja po pitanju posla kojim se bavim. Kada se bavite ovim poslom, jako važno je sustavno ulagati u svoje znanje i vještine.  Možda još uvijek ima vremena i za pokoji novi poslovni pothvat ili povratak u svoj rodni kraj. Nikad se ne zna.

Baš smo to htjeli pitati. Nedostaje li vam rodni kraj? Planirate li povratak?

Da jako mi nedostaje i vjerujte da svaki ali baš svaki dan razmišljam o povratku. Ja sam rođeni Fiuman (Riječanin), živio sam u Lovranu, obožavam Opatiju. Svakodnevno sam u kontaktu s prijateljima iz moga kraja, a pogotovo prijateljima iz Rijeke i cijele Opatijske rivijere. I naravno planiram se vratiti možda i prije odlaska u mirovinu.

Napomena: fotografijeu tekstu preuzete su s facebook profila Klaudia Pavie uz njegovu dozvolu

55555
Marketing

Zadnje novosti

To Top