MarketingMariner keramika
Turizam

Klaster zdravstvenog turizma Kvarnera ima novi saziv Upravnog odbora

Skupstina Klastera zdravstvenog turizma Kvarnera

Skupština Klastera zdravstvenog turizma Kvarnera, udruge koja okuplja članstvo iz medicinskog, turističkog i znanstvenog sektora te zdravstvene industrije, donijela je jednoglasnu odluku o novom sazivu Upravnog odbora.

Kako se povećao broj članica Klastera, te članstvo sada iznosi 36 članica, Upravni odbor će sada brojiti 13 članova. Skupština Klastera održala se u četvrtak, 24. veljače u riječkom hotelu Continental.
Članovi Upravnog odbora Klastera odabrani su iz osam sektora: obrazovno-znanstvenog, javnog medicinskog, privatnog zdravstvenog, dentalnog i hotelskog sektora te turističkih zajednica, dok je novi sektor uključio i zdravstvenu industriju. Mandat članova traje dvije godine, a izglasani članovi su predstavnici sljedećih članica Klastera: Fakultet za menadžment u turizmu i ugostiteljstvu, Thalassotherapia Opatija, Thalassotherapia Crikvenica, KBC Rijeka, Poliklinika Terme, Specijalna bolnica dr. Nemec, Poliklinike Rident, Centar dentalne medicine Orto-nova, Jadran hoteli Rijeka, Liburnia Riviera Hoteli, Turistička zajednica Kvarnera, Mediteran Adria i Jadran-galenski laboratorij.

Na Skupštini, prezentirano je i izvješće o radu u 2021. godini i plan rada za 2022. te se kratko osvrnulo na pozitivan trend u poslovanju Klastera koji povećanjem članstva dokazuje ispravan pravac svog rada. Nastavak razvoja zdravstvenog turizma i zdravstvene industrije je put kojim se opredijelila ići naša regija, ali i cijela Hrvatska. Dodana vrijednost koju stvara ova djelatnost je izrazita, a u istom trenutku naši građani ostvaruju kvalitetniju zdravstvenu zaštitu – zaključeno je na Skupštini Udruge.

MarketingMariner keramika

Skupština Klastera bila je prilika da direktorica TZ Kvarnera, Irena Peršić Živadinov, uruči nagradu “Čovjek ključ uspjeha u turizmu” prim. Vlasti Brozičević, dr.med.spec. za djelatnicu godine u zdravstvenom turizmu. Klaster ne propušta priliku svojim članicama predstaviti novootvorene mogućnosti suradnje i financiranja pa su glasovanju po točkama dnevnog reda prethodile prezentacije dvaju gostujućih predavača na tu temu. Gosp. Vedran Kružić iz Regionalne razvojne agencije Primorsko-goranske županije održao je prezentaciju pod nazivom „Plan industrijske tranzicije 2021. – 2027. -PRIGODA razvoja industrije zdravlja u PGŽ“, dok se gosp. Hrvoje Marušić iz Adrianor Connecta osvrnuo na mogućnosti financiranja u okviru Nacionalnog plana oporavka i otpornosti.

55555
MarketingMariner

Zadnje novosti

To Top