Vijesti

KBC Rijeka nabavila prijeko potreban uređaj uz pomoć Ine

24 pHmetar (1)

Zahvaljujući donaciji Ine, KBC Rijeka nabavila je najsuvremeniji uređaj za 24-satnu pHmetriju s impedanzom koji će biti korišten na Klinici za pedijatriju.

 

Njime će se uvelike pomoći pri dijagnostici bolesti jednjaka u djece i adolescenata.

„Pomagati zajednici u kojoj poslujemo nije samo naša dužnost, već i potreba, a posebno smo osjetljivi na one koji su najranjiviji. Tako smo i ovaj put odlučili donirati sredstva našim dugogodišnjim prijateljima u KBC-u Rijeka za kupnju uređaja koji će osigurati pravilnu i brzu dijagnostiku te tako ubrzati liječenje djece u Klinici za pedijatriju“, izjavio je Goran Pleše, operativni direktor Rafinerija i marketinga.

24 pHmetar (2)

„Nabavom 24 satnog pHmetra osigurana je kvalitetna skrb za najmlađe pacijente čime će se unaprijediti dijagnostika bolesti probavnog sustava. Ovim putem omogućit će se precizna dijagnostika i ispravno liječenje uzroka smetnji“, rekao je prof. dr. Goran Palčevski, pročelnik Zavoda za gastroenterologiju, hepatologiju, endokrinologiju i nefrologiju.

„Ovo je još jedna u nizu vrijednih donacija koje je tvrtka INA namijenila riječkoj bolnici te smo vrlo zahvalni na ovom vidu podrške. Sofisticirana oprema omogućit će učinkovit rad zdravstvenih djelatnika te kontinuitet unaprjeđenja usluga u liječenju pacijenata dječje dobi“, istaknula je prof. dr. Jelena Roganović, predstojnica Klinike za pedijatriju.

S ciljem unapređenja dijagnostike, nabavke prijeko potrebnih uređaja, poboljšanja uvjeta smještaja i liječenja bolesnika, kao i uvjeta rada zdravstvenih djelatnika, INA je zdravstvenim ustanovama u Hrvatskoj ove godine donirala ukupno 1,4 milijuna kuna.

55555

Zadnje novosti

To Top