Marketing
Kultura

Kazališna predstava Elling u Gervaisu

elling

U srijedu, 27. veljače 2019. u 20:00 sati u kinu Gervais u Opatiji kazališna predstava „Elling“ Satiričkog kazališta Kerempuh iz Zagreba.

Predstava je u režiji Hrvoja Korbara. Uloge: Marko Makovičić, Filip Detelić, Csilla Barath Bastaić, Luka Petrušić, Velimir Čokljat.

“Elling” Simona Benta dramska je adaptacija istoimenih poznatih romana, tetralogije norveškog pisca Ingvara Ambjornsena, prema čijim je djelima snimljen i film 2001. godine, nominiran za Oscara za najbolji strani film.

U režiji mladog i perspektivnog redatelja Hrvoja Korbara, Elling se postavlja na scenu Kerempuha, a ova duhovita, dirljiva, beketovski pomaknuta priča o tandemu društvenih autsajdera, osjetljivom i labilnom Ellingu i njegovu, posve oprečnom, djetinjastom i seksualno ugroženom prijatelju Kjellu, koji se nakon zajedničkog boravka u mentalnoj ustanovi suočavaju s izazovima stvarnoga života, podsjećaju nas na sve marginalce, neprilagođene, luzere u borbi s vjetrenjačama – ne samo u naizgled idiličnoj skandinavskoj zemlji, nego i ovdje, kod nas, u nama samima.

MarketingMNK Gorovo

Uz suptilan crni humor kojim se oživljava tragika svakodnevice, Elling je prepoznatljiva, bliska i humana drama kojom se otvara aktualno pitanje – (ne)prilagođavanja okolini.

Adaptacija: Hrvoje Korbar i Dina Vukelić / Dramaturgija i prijevod: Dina Vukelić / Scenografija: Liberta Mišan / Kostimografija: Barbara Bourek / Glazba: Stanislav Kovačić / Oblikovanje svjetla: Ivan Lušičić Liik / Asistentica režije: Nikolina Medak / Inspicijentica i izvršna producentica: Mirela Tihava

55555
MarketingMNK Gorovo

Zadnje novosti

To Top