MarketingMNK Gorovo
Kastav

Kastavsko obilježavanje Dana domovinske zahvalnosti i 24. obljetnice vojno-redarstvene operacije Oluja

kastav

Dan domovinske zahvalnosti u Kastvu se tradicionalno obilježava već godinama.

Obilježavanje Dana domovinske zahvalnosti te 24. obljetnice vojno-redarstvene operacije Oluja u Kastvu započinje u srijedu, 31. srpnja, u 18 sati, kada se u organizaciji UHBDR Kastav i Grada Kastva u Gradskoj vijećnici otvara izložba ratnih fotografija i vojne opreme.

Tom prigodom održat će se i predavanje „Prelet za Hrvatsku“ pukovnika i pilota Hrvatske vojske u mirovini, Danijela Borovića. Autori izložbe su Damir Batistić, predsjednik Hrvatskog društva kolekcionara militarije, Čestmir Komarek, stožerni narednik u mirovini i Radovan Živanović, kolekcionar, a izložba se može pogledati do 5. kolovoza.

Središnju proslavu Dana domovinske zahvalnosti te obljetnice vojno-redarstvene operacije Oluja, Udruga hrvatskih branitelja Domovinskog rata i Grad Kastav obilježit će prigodnim cjelodnevnim programom, koji počinje polaganjem vijenaca na spomen obilježje na kastavskom groblju, 5. kolovoza u 10 sati.

Nakon polaganja vijenaca, u 10,30 sati slijedi okupljanje na Fortici i mimohod branitelja ulicama grada do crkve sv. Jelene Križarice gdje se služi sveta misa. U sklopu programa obilježavanja, organizirano je druženje branitelja i građana u Gradskoj loži uz gastronomsku ponudu, kao i malonogometni turnir kod sportske dvorane „Matija Katalinić“, u kojem sudjeluje šest ekipa – HNK Rijeka, MNK Medicinar, HNK Opatija, MNK „Fantina“ Kastav, MNK „Ferro“ Žegoti i UHBDR „Branitelji“ Kastav. U slučaju kiše, turnir će se održati u dvorani.

Marketing

Dan domovinske zahvalnosti u Kastvu se tradicionalno obilježava već godinama, u zajedništvu i suradnji UHBDR Kastav i Grada Kastva. Kastav ima tristotinjak hrvatskih branitelja, od kojih je njih 157 učlanjeno u Udrugu hrvatskih branitelja Domovinskog rata Kastav.

U Domovinskom ratu poginula su dvojica kastavskih branitelja – Emil Miftarević i Bruno Prpić.

55555
MarketingNovax"

Zadnje novosti

To Top