MarketingCreative Weddings - videosnimanje i fotografiranje vjenčanja
Politika

Kastavka u najneizvjesnijoj političkoj bitci

snaga-press-konferencija-11-2019-820×370
foto: www.snaga.hr

Čini se kako će predstojeći parlamentarni izbori biti vrlo neizvjesni, a za saborske se klupe natječe više od 2000 kandidata u 12. izbornih jedinica. Već smo ranije pisali tko su političari iz našeg kraja koji će se pokušati izboriti za četverogodišnji saborski mandat. Međutim, izgleda da će najneizvjesniju političku bitku voditi jedna Kastavka koja se kandidirala u 2. izbornoj jedinici.

Izborna je to jedinica koja obuhvaća istočni dio Grada Zagreba, Zagrebačku županiju, Bjelovarsko-bilogorsku županiju i Koprivničko-križevačku županiju. Katarina Turković Gulin nalazi se na devetom mjestu liste Restart koalicije kao predstavnica stranke SNAGA Gorana Aleksića. Saborske klupe pokušat će izboriti preferencijskim glasovima jer Restart koalicija prema političkim analitičarima i anketama može računati na maksimalno 6 mandata.

Bitka za drugu izbornu jedinicu bit će možda i najznačajnija politička bitka ovih izbora. Ona opcija koja je 2011, 2015, i 2016. tamo osvojila većinu glasova, sastavljala je vladu. Natjecat će se tu Miroslav Škoro sa svojim Domovinskim pokretom, Milan Bandić nosit će listu Stranke rada i solidarnosti, Boro Nogalo koaliciju lijevo-centrističkih stranaka, a politički komentator i prvo ime MOST-a Nino Raspudić nada se pomrsiti svima račune. HDZ-ovu listu nosi predsjednik Hrvatskog sabora Gordan Jandroković, dok je nositelj Restart koalicije vjerni Bernardićev pratitelj Rajko Ostojić.

MarketingCreative Weddings - videosnimanje i fotografiranje vjenčanja

Katarina Turković Gulin rođena je 1975. godine u Rijeci, živi u Tometićima u Kastvu. Svoje je radni vijek provela na različitim poslovima, najprije u zdravstvu  i potom kao odgajatelj predškolskog odgoja, gdje i danas radi. Članica je Udruge Franak i jedna je od osnivačica stranke SNAGA u kojoj obnaša ulogu zamjenice predsjednika glavnog odbora stranke. Turković Gulin je inače supruga opatijskog vatrogasca Renea Raymonda Gulina.

55555
MarketingCreative Weddings - videosnimanje i fotografiranje vjenčanja

Zadnje novosti

To Top