Marketing
Kastav

Kastav – Odluka s ciljem prevencije širenja virusa

Kastav
izvor: Grad Kastav

S ciljem sprečavanja daljnjeg širenja zaraze koronavirusom COVID-19, gradonačelnik Grada Kastva Matej Mostarac donio je Odluku i preporuke koje se tiču svakodnevnog funkcioniranja zajednice

Iako na području našeg grada za sada nema prijavljenih slučajeva zaraženih osoba, ova situacija predstavlja velik i ozbiljan izazov pred kojim treba staviti oprez na prvo mjesto.

Dragi sugrađani, u želji da i sami doprinesemo sprečavanju daljnjeg širenja zaraze koronavirusom COVID-19, molimo Vas da se pridržavate svih mjera zaštite koje preporučuju epidemiolozi kako bismo i na taj način pomogli smirivanju situacije.

Iako na području našeg grada za sada NEMA prijavljenih slučajeva zaraženih osoba, ova situacija predstavlja velik i ozbiljan izazov pred kojim moramo staviti oprez na prvo mjesto. Čuvajte sebe i svoje najbliže, ponašajmo se svi skupa odgovorno. S tim ciljem donesli smo i prvu odluku o prevenciji širenja virusa Covid-19.

Čekamo službene upute CZ da donesemo odluku o funkcioniranju naših predškolskih i obrazovnih ustanova. Nakon zdravlja najvažnije je očuvanje radnih mjesta. Razmišljamo i o posljedicama koje će ova situacija neminovno ostaviti na naše obrtnike i gospodarstvenike, te će Grad Kastav, u okviru svojih nadležnosti, također reagirati s mjerama i odlukama o kojima ćete biti pravovremeno obaviješteni.

Nadamo se da će mjere koje se provode kako na globalnoj, tako i na lokalnoj razini, uskoro rezultirati smanjenjem broja oboljelih kako bi posljedice bile što manje, istaknuo je gradonačelnik Mostarac.

U Odluci između ostalog stoji:

Na području Grada Kastva do 14. travnja 2020. odgađam sva okupljanja stanovništva na otvorenom i zatvorenom prostoru po bilo kojoj osnovi, sve manifestacije, sportska natjecanja i treninzi, kazališne dječje predstave, kulturne i ostali priredbe i javni skupovi.

Nalaže se privremeno zatvaranje knjižnice, društvenih domova, prostora udruga civilnog društva, kao i prostora kojeg udruge koriste za redovne aktivnosti.

Marketing

Preventivno se zatvaraju svi sportski objekti, dvorane, sportski tereni igrališta Grada Kastva. Neodgodive službene utakmice u organizaciji nacionalnih sportskih saveza održat će se bez publike.

Grad Kastav kao upravitelj gradskog groblja Kastav daje preporuku da se sprovodi odvijaju u krugu obitelji.

Do 14. travnja 2020. vjenčanja u Gradskoj vijećnici obavljat će se u najužem krugu.

Gradska uprava Grada Kastva ograničava izravan rad sa strankama  a kontakt će biti moguć putem telefona, pošte ili e- maila.
Službenici i namještenici gradske uprave te ustanova u vlasništvu Grada Kastva dužni su se pridržavati preporučenih mjera i mjera opreza, izbjegavati bliske kontakte sa osobama koje imaju respiratorne simptome, održavati higijenu okoline i radnog mjesta.

Preporučuje se svim građanima Grada Kastva da što je moguće manje koriste usluge Doma zdravlja Kastva.

Moli se građani grada Kastva koji su poslovnih razloga od 1. ožujka dvije 20. godine morali u virusom zahvaćenim zonama da postupaju savjesno i odgovorno i u skladu sa preporukom struke te da se telefonskim putem jave dežurnom epidemiologu.

 

55555
MarketingMNK Gorovo

Zadnje novosti

To Top