MarketingMariner keramika
Kastav

Kastav: Nagrada za životno djelo Cvjetani Miletić

Kastav

U četvrtak navečer je održana sjednica Gradskog vijeća Kastva na kojoj su jednoglasno donesene odluke o nagradama i priznanjima Grada Kastva za ovu godinu

U pedagoškoj godini 2020./2021. svi korisnici usluga jaslica i vrtića unutar mreže dječjih vrtića na području Grada Kastva plaćat će jednaku cijenu. Odluku izjednačavanja cijena gradskih i privatnih vrtića izglasali su kastavski vijećnici na sjednici održanoj u četvrtak navečer u Društvenom domu braće Matešić.

Izmjenama i dopunama Odluke o sufinanciranju boravka djece s prebivalištem na području Grada Kastva u predškolskim ustanovama povećava se iznos s kojim Grad Kastav sudjeluje u namirenju ekonomske cijene za cjelodnevni boravak djece u jaslicama ili vrtiću unutar mreže dječjih vrtića na području Grada. Cilj odluke je da se svim korisnicima usluga unutar mreže dječjih vrtića na području Grada Kastva osigura izjednačenje cijene s kojom sudjeluju u plaćanju u mjesečnoj cijeni usluga predškolskih ustanova, odnosno da svi korisnici usluga tih ustanova plaćaju jednaku cijenu, kao i da se omogući povećanje plaće odgojitelja. 

Sredstva za provođenje ove Odluke osiguravaju se Izmjenama i dopunama Proračuna Grada Kastva za 2020. godinu koje su također prihvaćene na sjednici. 

Naime, Grad Kastav je među prvima izradio rebalans Proračuna za 2020. godinu, a isti je određen smanjenjem prihoda uslijed očekivanih posljedica pandemije koronavirusa te odgodom pojedinih planiranih rashoda. I u ovim uvjetima osigurava se ravnoteža proračuna te sredstva za završetak kapitalnih investicija koje su u tijeku poput izgradnje groblja i sportsko-rekreacijskog centra te rekonstrukcije ceste Kastav-Viškovo. Vijećnici su prihvatili smanjenje prihoda i primitaka za 6,9 milijuna kuna ili 10,47 postotnih poena te povećanje rashoda i izdataka za 1,2 milijuna kn, odnosno 1,79 postotnih poena u odnosu na plan. Također planira se prijenos sredstava iz 2019. godine u iznosu 9,1 milijun kuna, nakon čega ukupno raspoloživa sredstva iznose 68,5 milijuna kuna.

Na sjednici Vijeća prihvaćeni su i prijedlozi za nagrade Grada Kastva za 2020. godinu koji će se dobitnicima uručiti na svečanoj sjednici Dana grada Kastva, u subotu 6. lipnja.

Nagradu Grada Kastva za životno djelo dobit će Cvjetana Miletić za doprinos u očuvanju kulturnog i nacionalnog identiteta čakavskog govornog područja. Objavljivanjem rječnika Slovnik kastafskega govora, dala je osobit doprinos popularizaciji, vrednovanju i očuvanju kastavskog govora.

MarketingMariner keramika

Priznanje Grada Kastva dodijelit će se Osnovnoj školi Milan Brozović Kastav povodom 250. obljetnice školstva u Kastvu, te nemjerljiv doprinos odgoju učenika i brojne uspjehe koje škola postiže.

Nagrade Grada Kastva za 2020. godinu dobit će Božica Zupičić predsjednica Art udruge „Grad kulture“, za dugogodišnji rad i veliki doprinos u kulturi te promociji Grada Kastva, te Eugen Tončinić, trener Košarkaškog kluba Kastav, za dugogodišnji rad i postignute uspjehe u sportu.

Počasnom građankom Grada Kastva proglašena je Suzana Antič, predsjednica Aktiva ljubljanskih ravnatelja dječjih vrtića za dugogodišnju suradnju i doprinos u promicanju ugleda Grada Kastva izvan državnih granica.

Javno priznanje Grada Kastva posmrtno je dodijeljeno Dragoljubu Cvjetkoviću, dugogodišnjem profesoru tjelesnog odgoja u kastavskoj školi, za rad i osobni doprinos razvoju i popularizaciji školskog sporta.

55555
MarketingMALONOGOMETNA IGRAONICA

Zadnje novosti

To Top