MarketingMNK Gorovo
Opatija

Karnevalski program u Opatiji 2019.

karneval maškare
FOTO: SMILJAN PRIPIĆ

Iz Opatije stiže najava bogatog ovogodišnjeg karnevalskog programa

Ove godine karneval traje čak sedam tjedana. Duga tradicija nalaže da u ovom kraju započinje na blagdan Sv. Antona ili kako se još naziva u ovim krajevima Antonju, u četvrtak 17. siječnja kada će službeno ključeve grada preuzeti Pusni gradonačelnik. Prigodnim programom ispred opatijske Tržnice podići će se Pust, krivac za sve i sva. Pust obično dobije prikladno ime prema problemu koji muči stanovnike ovoga kraja a ima ih mnogo, pa ćemo s nestrpljenjem čekati koje će ime ove godine dobiti opatijski pust.

Kada opatijski gradonačelnik Ivo Dujmić službeno preda ključeve grada Pusnom gradonačelniku Dušku Jeličiću, popularnom Duletu, počinje Peto godišnje doma, doba kada je sve dozvoljeno.

Već u prvu karnevalsku subotu, 19. siječnja, Opatija će biti cilj jubilarnog 10. Rallyja maškaranih oktanaca „Halubje – Liburnija 2019.“. Luda vozila će krenuti s Viškova i nastaviti svoj put kroz Kastav i Matulje da bi se oko 13.30 sati pojavila prva vozila na Slatini u Opatiji gdje utrka i završava. Važnije od brzine i spretnosti na ovoj utrci je ukupni dojam vozila. Vozila su maskirana kao i vozači pa je tako utrka više karnevalska nego brzinska. Više informacija o prijavama na utrku možete naći OVDJE.

U Centru Gervais održavat će se maškarani tanci uz slobodan ulaz. Za zabavu su zaduženi Duško Jeličić Dule i grupa Bonaca koji su sinonim za dobar „štimung“ pa zabave neće nedostajati. Ples pod maskama počet će u 21:00 sat, a Duletu i društvu na pozornici pridružit će se i maškarani gosti iznenađenja. Ovogodišnji pusni tanci održat će se 26. siječnja, uz „reprize“ u subotu 2. i 9. veljače.
Lumberov maškarani tanac održat će se 23. veljače u Centru Gervais. Na spomen Lumber kluba odmah se sjetimo zabave i plesa a pogotovo maškaranog plesa. Više o maškaranim tancima pročitajte OVDJE.

Veselo će biti u nedjelju, 17. veljače u 13:00 sati kada glavnu opatijsku ulicu oživljavaju malene maske i vesela dječja cika i smijeh. 23. Dječji karnevalski korzo tradicionalna je manifestacija dobro posjećena zbog atraktivnih maski. Toliko je truda, mašte, kreativnosti i energije sažeto u toj povorci kada mališani iz raznih krajeva Hrvatske defiliraju od tržnice do Slatine. Na Slatini će dječica moći plesati uz gosta iznenađenja a predviđeno je i slatko čašćenje. NAJAVA

Ove godine Maškarani klapski maraton seli se u hotel Kvarner u Opatiju pa će na kratko vratiti stari ugođaj plesa pod maskama i pod kristalnim lusterima u petak 22. veljače s početkom u 20:00 sati. Osim po lijepim izvedbama karnevalskih pjesama, ovaj se glazbeni događaj ocjenjuje i ukupnim dojmom maskiranih klapa. Više o Maškaranom klapskom maratonu pročitajte OVDJE.

MarketingCreative Weddings - videosnimanje i fotografiranje vjenčanja

Kada kažemo karneval u Opatiji, svi odmah pomislimo na Balinjeradu. To je kraljica opatijskog karnevala. Tradicionalna, 36. po redu održat će se u nedjelju, 24. veljače. Trening za kariće i monopatine počinje u 10:00 sati a tada će Taxi Balinjera voziti znatiželjne posjetioce željne adrenalina. Za sve one koji se žele uključiti obavezna su vozila sa balinjerama, kugličnim ležajima, dobra maska i malo hrabrosti. Službeni start Balinjerade je u 12:00 sati, a nakon natjecatelja na karićima i monopatinama, stazom će proći i „merikanska vozila“, odnosno raskošne kreacije na balinjerama praćene maškarama te karnevalske grupe iz Opatije i okolice. NAJAVA

Kukalka, morska verzija Sinjske alke čeka nas na cilju Balinjerade. Opatijski kukali zajahati će svoje morske konjice i ispred hotela Milenij pokušati pogoditi u sridu. Više o Kukalki OVDJE.

Nakon sedam tjedana zabave stići će i posljednje događanje ovogodišnjeg Karnevala, spuštanje karnevalske zastave i spuštanje Pusta a ključeve grada će opet preuzeti „pravi“ gradonačelnik, Ivo Dujmić na Pepelnicu, u srijedu 6. ožujka, s početkom u 11:00 sati na gradskoj tržnici. NAJAVA.

Kako se Opatija priprema za karneval i maškare pogledajte OVDJE

55555
MarketingCreative Weddings - videosnimanje i fotografiranje vjenčanja

Zadnje novosti

To Top