MarketingMNK Gorovo
Sport

Kako su Istra i Kvarner u tjedan dana postali centrom rekreacije

100 milja istre

Istra je od 12. do 14. travnja ugostila trail utrke u sklopu manifestacije 100 milja Istre.

Četiri utrke različitih težina, od kojih je najduža bila ona od 168km, završile su u Umagu. Na startu najteže utrke u Lovranu našlo se više od 350 trkača, a na cijeloj manifestaciji sudjelovalo je ukupno 1.800 trkača iz 51 zemlje. Utrka je dio Svjetskog te je najveća utrka ovog tipa u široj regiji. Uz manifestaciju održava se i projekt Sajam sporta Umag, koji ove godine okuplja tridesetak izlagača s raznim novitetima outdoor sportske opreme i preparata.

13. je travnja u Opatiji održana još jedna sportska manifestacija koja je privukla oko 1000 rekreativaca. 7. Hrvatski festival sportske rekreacije u nordijskom hodanju i pješačenju organizirao je Klub za športsku rekreaciju “Gorovo” iz Opatije i Grad Opatija pod pokroviteljstvom Hrvatskog saveza sportske rekreacije a moto je bio “Sport za sve”. Manifestacija je započela na Ljetnoj pozornici u Opatiji gdje su se hodači zagrijali uz pilates, istezanje i aerobik.

Šetači su mogli izabrati između više ponuđenih ruta koje su lakše ili teže za savladavanje. Prva je ruta bila laka, dužine 3 km i to na relaciji Opatija – Volosko – Opatija. Druga ruta, također laka i u dužini od 7 km bila je ona na relaciji Opatija – Ičići – Opatija, dok je treća, dužine 10 km pripremljena na relaciji Opatija – Lungomare – Carmen Sylva južni dio – šumska staza – Ičići – Lungomare – Opatija. Četvrta je ruta bila povezana brodom, pa su tako sudionici hodali rutom od 4 km Opatija – Ičići uz povratak brodom ili u suprotnom smjeru, a peta ruta je bila posebna po tome što predstavlja novu disciplinu plogging koja se sastoji od kombinacije hodanja i skupljanja otpada, a održala se na potezu Opatija – Volosko – Opatija u dužini od 3 km.

Marketing

Za kraj aktivnog vikenda održana je i jedna od najpoznatijih sportskih manifestacija u Hrvatskoj. Radi se o Homo si teć, trkačkoj utrci koja svake godine okuplja ogroman broj rekreativaca te joj popularnost svake godine raste. U 9.30 sati startale su najzahtjevnije utrke, 18. Riječki polumaraton, 4. Riječki maraton, utrke štafeta (3×7 km), Desetka powered by Heineken, a pet minuta kasnije Erste petica, Homo si teć humanitarna utrka građana, dok je u 9.40 sati zakazan početak utrka dm mići trk, utrka za klince i klinceze iz vrtića, memorijalna Utrka Milke Milinković te utrka za osobe s invaliditetom i slabovidne osobe. Ove je godine na Korzo stiglo oko 16000 trkača od kojih je čak oko 15000 bilo  utrci građana.

 

55555
MarketingMNK Gorovo

Zadnje novosti

To Top