Marketing
Opatija

Kako se možete uključiti u Zelenu čistku 2020.?

Screen-Shot-2020-09-14-at-13.31.02
izvor: Udruga Žmergo

Bliži nam se 19.9.2020. kada ćemo po deveti put zaredom Hrvatskom zavioriti naše zelene zastavice za čisti okoliš

Ova godina veliki je izazov u svakom smislu. No, i u ovim nepredvidivim okolnostima ne smijemo odustati u našim zalaganjima za čišći okoliš. Zajedno možemo puno toga postići.

Ovogodišnju kampanju obilježila je epidemija koronavirusom i zaustavila je brojna događanja pa tako i travanjske akcije čišćenja divljih odlagališta otpada na koje smo svi navikli.

S prilagođavanjem situaciji, vraćamo se pomalo i aktivnostima u sklopu kampanje, uvijek imajući u obziru važeće epidemiološke mjere.

Vrhunac ovogodišnje kampanje Zelena čistka dogodit će se 19. rujna kada se održava u sklopu World Cleanup Day-a, koja će u isti dan okupiti čak 180 zemalja oko jednog zajedničkog cilja – čistog svijeta.

Kako se možete uključiti u Zelenu čistku 2020.?

1. Kartirajte divlja odlagališta otpada a ujedno možete sudjelovati u nagradnom natječaju.

2. Provedite digitalno čišćenje; obrišite nepotrebne online dokumente, stare e-poruke, nekorištene aplikacije, duplikate i mutne fotografije i videozapise koji ispunjavaju uređaje za pohranu, virtualne “oblake” i druge online platforme te se odjavite sa pretplata nepotrebnih mailing lista. Registrirajte rezultate svog digitalnog čišćenja na https://digital.worldcleanupday.org/

3. Organizirajte akciju čišćenja uz poštivanje aktualnih epidemioloških mjera i preuzimanje vlastite odgovornosti.

Marketing

Jeste li znali da jedan e-mail teži u prosjeku 230 kB (to vrijedi 7,4Wh godišnje). Ako izbrišete 30 poruka e-pošte, uštedite 222Wh. To je ekvivalent niskoenergetske žarulje (9 Wh) koja ostaje uključena jedan dan.

Svaka e-pošta s neželjenom poštom – čak i ako je ne otvorimo – u atmosferu ispušta približno 0,3 grama CO2. E-pošta s privitkom objavljuje 50 grama.

Svaka odrasla osoba u Velikoj Britaniji koja dnevno pošalje jedan e-mail sa kratkom porukom kao npr. “hvala” uštedjela bi više od 16.433 tone ugljika godišnje – isto kao 81.1522 leta za Madrid ili odvoženje 3.3343 dizel automobila s ceste.

Potrebna je ista količina energije za isporuku milijardi neželjenih e-poruka koje dnevno potroši dva milijuna američkih kućanstava. Također stvara stakleničkih plinova poput 3 milijuna automobila.

Svake se godine pošalje oko 62 bilijuna neželjenih e-mailova koji zahtijevaju upotrebu 33 milijarde jedinica električne energije i uzrokuju 20 milijuna tona C02 godišnje. 80% ove električne energije troši se čitanjem i brisanjem neželjene pošte.

Studija pokazuje da pohrana 1 GB e-pošte tijekom jedne godine troši 32,1 kWh, što je jednako pečenju od 10 sati s uobičajenom kućnom pećnicom. Prema istoj studiji, e-mail je težak u prosjeku 230 kB (to vrijedi 7,4Wh godišnje). Dakle, ako izbrišete 30 e-adresa, uštedjet ćete 222Wh. To je ekvivalent niskoenergetske žarulje (9 Wh) koja ostaje danju.

55555
MarketingNovax"

Zadnje novosti

To Top