MarketingMariner keramika
Vijesti

Jučer čak 19 novih slučajeva zaraze koronavirusom

FF korona – naslovna
Foto: ilustracija

U posljednja 24 sata zabilježeno je 19 novih slučajeva pa je do sada ukupno zabilježeno 2.299 pozitivnih osoba na virus Covid-19. Dosad su se oporavile 2.142 osobe. Preminulo je stotinu i sedam osoba. Još je 50 osoba na liječenju.

Prema podacima iz Nastavnog zavoda za javno zdravstvo Primorsko – goranske županije od 18. lipnja, ako se pribroji jedan jučerašnji slučaj, trenutno se na području županije nalazi petoro zaraženih.

Trenutno je potvrđeno ukupno 2.299 osoba zaraženih koronavirusom i u posljednja 24 sata zabilježeno je 19 novih slučajeva. Jedna novooboljela osoba je iz Primorsko-goranske županije, jedna iz Zagrebačke županije, šest je novooboljelih osoba iz Grada Zagreba, sedam novooboljelih osoba je iz Splitsko-dalmatinske županije, dvije novooboljele osobe su iz Osječko-baranjske županije, jedna je novoboljela osoba iz Brodsko-posavske županije i jedna je novooboljela osoba iz Šibensko-kninske županije.

2.142 osobe su se oporavile. Nema pacijenata na respiratoru, a bolnički se liječi 8 osoba. Preminulo je stotinu i sedam osoba.Do sada je testirano 72.202 osoba, od toga 388 u posljednja 24 sata.

MarketingMariner keramika

Mnogi već sada spominju drugi val, ali epidemiolozi i članovi Stožera uvjeravaju da se to još nije dogodilo. Ipak, neke strože mjere već su uvedene pa je tako HZJZ preporučio ukidanje posjeta u domovima u Zagrebu i Splitu, a osječki KBC ponovno je uveo zabranu posjeta. Na granicama s BiH i Srbijom uvedene su strože kontrole pa sada, kako kaže ministar Davor Božinović, sve više ljudi ne smije ući u zemlju. Po riječima Božinovića, odbijen je ulazak čak 70 posto putnika iz tih dviju zemalja. Za sada od Stožera civilne zaštite nema govora o uvođenju strožih mjera.

55555
MarketingNovax"

Zadnje novosti

To Top