Marketing
Opatija

Jelena Karleuša u Opatiji – šira slika

Capture

Ovih dana u Opatiji boravi jedna od najvećih zvijezda našeg vremena, pjevačica Jelena Karleuša

Ovaj tekst nećemo usmjeriti prema klasičnoj trač rubrici već ćemo sagledati širu sliku oko ove estradne umjetnice čiji se svaki korak pomno prati i obilato komentira.

Naše društvo ne samo u Hrvatskoj, već na teritoriju cijele bivše Jugoslavije uglavnom nikad ne gleda širu sliku, širi kontekst oko neke osobe ili društvene pojave, već se sve prosuđuje „na prvu loptu”. Navedena praksa rezultira uglavnom negativnim komentarima o nekome, bez ijednog suvislog argumenta. To se ne odnosi samo na javne osobe već i na ljude iz naše svakodnevice. Povod takve prakse je obično ljubomora iako to nitko ne želi priznati.

Vratimo se Jeleni Karleuši, pjevačica je došla u Opatiju na privatni odmor sa svojim kćerima i objavila na svom Instagramu nekoliko slika iz Opatije na kojima je naznačila lokaciju, to znači da će njezinih preko dva milijuna pratitelja vidjeti gdje ona ljetuje i to za nas kao lokalnu zajednicu ima ogroman promotivni značaj, ali mi toga nismo svjesni i ne želimo to priznati.

Možda bi umjesto toga trebali zahvaliti Jeleni što je promovirala destinaciju bolje od bilo koga tko je u Opatiji za to plaćen i zadužen. S glazbenog aspekta se o Jeleni Karleuši se često govori kao o „cajki” kao pogrdnoj kategoriji, ali nikako da se shvati da ona ne pjeva cajke već suvremeni pop s primjesama elektronike, mogli bi ju usporediti s primjerice Beyonce.

Isto tako ona u svom opusu ima pjesama koje su izuzetno tehnički zahtjevne npr. „Magija”, „Tihi ubica” ili „Muškarci koji mrze žene”. Svi oni koji smatraju da Karleuša ne zna pjevati neka pogledaju video na You tubu gdje pjeva pjesme uživo poput: „Lepi moj”, „Viđaš li mi staru ljubav”, „Treba vremena” ili „Molitva” –  intonacijski vrlo točno i s primjerenom dinamičkom paletom osjećaja. Jelena Karleuša je najpotpunija estradna umjetnica na Balkanu a i šire, ona u svoj nastup ulaže cijelu sebe od pokreta preko garderobe do progovaranja o kontroverznim društvenim temama, zbog čega je česta meta kritika i napada sa svih strana.jelena karleuša

Svi koji žele vidjeti jedan njezin nastup koji sadrži sve navedeno neka pogledaju nastup na dodjeli nagrada „MAC” protekle zime u Beogradskoj areni. Jelena Karleuša često ulazi u sukobe s kolegama ili drugim osobama s javne scene jer im bez zadrške kaže sve što misli i tu, po mom osobnom mišljenu, u 98% slučajeva ima pravo.

Marketing

Njezina nedavna javna rasprava s Hloverkom Novak Srzić, direktoricom TZ Makarske dosta je odjeknula u našim medijima, ali Jelena je kirurškom preciznošću ukazala na problem. U Hrvatskoj djeluju stari i isluženi kadrovi na visokim pozicijama koji usporavaju razvoj Hrvatske prema suvremenim svjetskim trendovima i to je nepobitna činjenica kome pravo, kome krivo.

Često puta čujem komentare o Jeleni da se sa svima svađa i da se to komentira u negativnom kontekstu ali negativan publicitet je također publicitet i o tome se priča, prema tome učinak je postignut. Jelenu Karleušu ne poznajem osobno ali ona je javna osoba i o njoj se puno toga zna, i kada ne sudimo sve na prvu loptu možemo iz sijaset detalja vidjeti da se radi o kvalitetnoj osobi koja ima svoju obitelj i odane prijatelje, a to su dvije osnovne premise po kojima moramo prosuđivati ljude, a ne po „ćakulama”.

I na kraju osvrnimo se na skandale koji su je pratili, pa prije nego što krenemo s osuđivanjem sjetimo se da smo svi krvavi ispod kože. Jeleni Karleuši želimo ugodan obiteljski odmor u Opatiji i da nas još puno puta posjeti.    jelena karleuša

55555
MarketingMNK Gorovo

Zadnje novosti

To Top