MarketingMariner keramika
Opatija

Javni poziv Grada Opatije za dodjelu poticaja

Opatija

Program poticanja zapošljavanja i poduzetništva te razvoja zaleđa Opatije 2019.

Grad Opatija na svojim je stranicama objavila Javni poziv poduzetnicima, neprofitnim organizacijama i fizičkim osobama s područja Grada Opatije za podnošenje zahtjeva za dodjelu poticanja po Programu poticanja za zapošljavanje i poduzetništva te razvoju zaleđa u 2019. godini.

Korisnici sredstava po Programu poticanja zapošljavanja i poduzetništva te razvoja zaleđa u 2019. godini mogu biti postojeći i novi mikro i mali poduzetnici sa sjedištem ili poslovnom jedinicom (registrirana poslovnica, trgovačka radnja, ugostiteljski objekt i slično) na području Grada Opatije, neprofitne organizacije koje djeluju na području Grada Opatije, obrtnici i slobodna zanimanja (u daljnjem tekstu “obrtnici”) te nosioci OPG-a, sa prebivalištem ili poslovnom jedinicom na području Grada.

Sredstva poticaja za zapošljavanje nezaposlenih osoba mogu koristiti poduzetnici te neprofitne organizacije koje djeluju na području Grada Opatije, a koji su u 2019. zaposlili ili će zaposliti osobe sa prebivalištem na području Grada, na neodređeno ili određeno vrijeme od najmanje 12 mjeseci, uz uvjet da te osobe nisu bile zaposlene unazad 30 dana od dana zaposlenja ili im je to prvo zaposlenje kao i da u protekle dvije godine nisu koristile poticaje za početak obavljanja registrirane djelatnosti.

Sredstva poticaja za početak obavljanja djelatnosti mogu koristiti fizičke osobe koje imaju prebivalište na području Grada Opatije, a koje su u 2019. godini započele ili će započeti obavljanje OPG-a.

Sredstva poticaja za kamate na kredite mogu koristiti poduzetnici koji imaju sjedište ili prebivalište na području Grada Opatije, a koji su u 2019. godini zaključili ugovor o kreditu po Programima kreditiranja koje raspisuje Primorsko-goranska županija i/ili nadležna ministarstva Republike Hrvatske.

MarketingMariner keramika

Sredstva poticaja za obavljanje djelatnosti trgovine na malo u nespecijaliziranim prodavaonicama i to u obliku klasične prodavaonice ili mini marketa, mogu koristiti poduzetnici koji tu djelatnost obavljaju na području naselja Veprinac, Vela i Mala Učka, Poljane, Oprić i Dobreć, naselja Opatija na području mjesnih odbora Kosovo, Tošina i Volosko, a u ostalim mjesnim odborima na prostoru iznad Nove ceste.

Kao poticaj za zapošljavanje dodjeljuju se bespovratna sredstva jednokratno u iznosu od 10.000 kuna te ako zadovoljavate kriterije možete dobiti još 12 mjesečnih poticaja u visini od 20% bruto plaće. Kriteriji za dobivanje poticaja objašnjeni su OVDJE.

 

55555
MarketingMNK Gorovo

Zadnje novosti

To Top