MarketingMariner keramika
Sport

Jak vjetar i pljuskovi otežali 4. etapu Biciklističkog raja

Mario Zubčić
foto: Jan Mastrović

Da bi odvozio dionicu Zavižan – Sv. Juraj, Mario je sjeo na mountain bike

Četvrta etapa odvožena je pod pokroviteljstvom gradova Crikvenice i Rijeke te Turističkih zajednica Crikvenice i Rijeke. Tim je startao sa Zavižana, gdje je Mario prvi puta na projektu sjeo na „mountain bike“ kako bi mogao odvoziti dionicu Zavižan – Sv. Juraj, no već na samom startu znali smo da neće biti lako. Izuzetno jak vjetar praćen s pljuskovima zaustavili su Maria u Sv. Jurju, te je odlučeno da dionicu Sv. Juraj – Crikvenica pređemo kombijem. Naime, kao jedna od ciljeva projekta je i sigurnost u prometu te bi bilo potpuno neodgovorno ugrožavati zdravlje biciklista i ostalih sudionika u prometu.

mario zubčić

foto: Jan Mastrović

Nakon kratkog odmora etapa je nastavljena s Trga Stjepana Radića u Crikvenici gdje je Maria ispratilo četrdesetak ljudi, redom rodbine, prijatelja i navijača. Nakon Crikvenice kratko smo se zaustavili u Gradu Rijeci, te ACI Marini Ičići. Mario je nešto prije 19:30 h stigao u Rabac.

mario zubčić

foto: Jan Mastrović

MarketingMariner keramika

“Današnji dan je jedan od onih koje ću dobro zapamtiti. Ovo mi je više sličilo na neki borilački sport nego na biciklizam. Jučer su mi od sunca izgorjele ruke, noge, vrat…a danas sam se smrzavao. Ovo je baš ono što nisam htio da se događa. Činjenica je da me vrijeme baš i ne mazi. Iz nekog razloga mora biti tako. Danas sam se doslovno dovukao do Rapca, s tim da sam dionicu od sv. Jurja do Crikvenice zbog bure prošao u kombiju. Ako bude moguće taj dio ću odraditi prije nego krenemo u smjeru Zagreba. Jako mi je žao da kroz svoj kraj ne prođem onako kako on to zaslužuje. Tako je kako je. Sutra je novi dan. Teži od ovoga ne može biti. Hvala svima koji su danas bili na trgu u Crikvenici.”- poručio je Mario Zubčić.

Peta etapa vozi se danas, 13. svibnja 2019. i donosi nam još jedna start s planine. Uz podršku hotelskog poduzeća Valamar povezuje vrh Učke, odnosno Park prirode Učka, preko Buzeta, uz posjetu ACI marinama Pula i Rovinj sa najzapadnijom točkom Hrvatske rt Lako kod Bašanije – svjetionik Savudrija.

mario zubčić

foto: Jan Mastrović

55555
MarketingMNK Gorovo

Zadnje novosti

To Top