MarketingModerato
Đir

Iznenađenje u Matuljima – Mario Ćiković kreće po još jedan mandat

MATULJI

Gotovo mjesec dana u Matuljima se odvija prava predizborna bitka

Čak petoro kandidata najavilo je svoje sudjelovanje na  predstojećim lokalnim izborima. Za načelnika su se do sada kandidirali Vedran Kinkela (SDP), Eni Šebalj (nezavisna), Iva Letina (HDZ), Mladen Prenc (PGS) i Nevio Klarić (MOST). Situacija nikada nije bila neizvjesnija s obzirom na to da su i Kinkela i Šebalj bili nekadašnji zamjenici načelnika, Prenc politički „teškaš“, a Letina i Klarić mladi lavovi koji grizu.

Prema najnovijim informacijama  za najveće iznenađenje na matuljskoj političkoj sceni pobrinuo se aktualni načelnik Općine Matulji Mario Ćiković. Iako je najavio političku mirovinu, našem portalu potvrđeno je da Ćiković kreće po još jedan mandat na čelu općine. Da stvar bude bolja, za svog zamjenika izabrao je Vedrana Grgurića koji mu je prije četiri godine bio oponent u drugom krugu izbora. Načelnički tim Ćiković – Grgurić zajednički su nastup na izborima dogovorili još 30. veljače, no nisu htjeli izlaziti u javnost s time dok se ne odigra bitka u SDP-u i bitka na desnom spektru. Sada je, kažu, pravo vrijeme za početka kampanje koji će službeno najaviti na konferenciji za medije najavljenoj u nedjelju 4. travnja u općinskoj vijećnici.

„Da istina je.  Svoju odluku donijeli smo jer smatramo da to dugujemo stanovnicima naše općine. Prije četiri godine zajedno smo osvojili gotovo 100 % glasova i držimo da je to dobar politički kapital. Ako nam samo polovica tih glasova poklone povjerenje 16. svibnja, mi ćemo pobijediti“, rekao nam je Vedran Grgurić koji će biti i voditelj izbornog stožera.

Svoj izborni program temelje na uređenju obalnog pojasa, matuljskih lučica i portića, zaštiti životinja te anektiranju Spinčića, Trinajstića i Tometića. Kako kažu, urbanističkim uređenjima, komunalnim problemima, digitalizacijom i valorizacijom turističkih potencijala neće se baviti jer se time bave svi ostali kandidati. Na pitanje kako misle biračima opravdati koaliciju SDP-ovog načelnika i bivšeg HDZ-ovog općinskog čelnika Grgurić odgovara:

„Kandidat SDP-a je Vedran Kinkela dok je kandidatkinja HDZ-a Iva Letina. Nas dvojica u izbornu utrku ulazimo neopterećeni i lišeni bilo kakvih stranačkih predznaka. Da, ako baš inzistirate, idemo kao nezavisni kandidati i računamo na podršku svih političkih opcija. Nećemo istaknuti svoju listu već računamo da će nam podršku u vijeću dati svi osim naših arhetipskih protivnika Prenca i Bukovića. Oni će biti opozicija što je i dobro zbog održavanja demokratskih standarda. Netko treba biti kritičan. “, istaknuo je Grgurić.

MarketingMuzej turizma

Iako tek u nedjelju službeno kreću s izbornom promidžbom, Ćiković i Grgurić za sada slove za pritajene favorite svibanjskih izbora. „Objavite li ovaj tekst prije objave naše kandidature, tužit ćemo vas za naknadu štete. Naš odvjetnik je SDP-ov kandidat Vedran Kinkela i očekujte njegov poziv“, zaključio je Grgurić naš razgovor.

 

Ovaj tekst je satiričke naravi, pisan kao šala za 1. travanj. 

55555
MarketingCreative Weddings - videosnimanje i fotografiranje vjenčanja

Zadnje novosti

To Top