MarketingKarneval Opatija
Opatija

Izložba posvećena talijanskom dizajnu automobila

AUTO IZLOŽBA GERVAIS (1)

La Grande Bellezza u opatijskom Gervaisu

La Grande Bellezza – attaverso il design italiano dell’automobile / kroz talijanski automobilski dizajn uzbudljivo je putovanje kroz pejzaže, povijest i arhitekturu Italije, kroz jedinstvenu baštinu čiju posebnost naglašavaju neki od najljepših automobila nastalih zahvaljujući talijanskom dizajnu automobila. Ova izložba predstavlja talijansko automobilsko stvaralaštvo, utjecaj kulture i stila “Made in Italy”.

Izložba će se postaviti na nekoliko lokacija u Hrvatskoj, a među njima i u centru Gervais u Opatiji gdje će se moći razgledati dio posvećen MAUTO-u (Nacionalni muzej automobila iz Torina) i Alfa Romeo 8C 2300 iz 1934. godine.

AUTO IZLOŽBA GERVAIS (1)

Alfa Romeo 8C 2300 iz 1934. godine jedan je od najprestižnijih i najnaprednijih automobila proizvedenih tridesetih godina. Snaga i iznimna brzina odlike su ovog sportskog spidera s karoserijom renomirane kuće Touring iz Milana. Spaja karakteristike GT i trkaćeg bolida. Godinama je ova Alfa ostala nepobjediva na utrkama, kako na cesti tako i na stazi. Osvojila je Mille Miglia, čuvenu Targa Florio, Veliku nagradu Monaka i (čak četiri puta) 24 sata Le Mansa. Alfu Romeo 8C 2300 vozili su neki od najpoznatijih pilota onog vremena: Nuvolari, Campari, Chinetti, Brivio, Sommer, Borzacchini.

MarketingVISIT OPATIJA

Tehničke karakteristike: Motor: 8 cilindara; Obujam: 2336 ccm (naknadno je povećan isprva na 2600 ccm, a kasnije na 2900 ccm); Snaga: 155 KS pri 5200 okretaja/min.; Brzina: 130 km/h; Težina (šasija): 900 kg

Automobil će biti izložen u prizemlju centra Gervais od 5. do 26. travnja 2022. godine, na način da ga, uz posjetitelje redovnog programa, mogu pogledati i prolaznici.

 

55555
MarketingMariner

Zadnje novosti

To Top