MarketingMNK Gorovo
Kultura

Izložba fotografija “Energija karnevala” Aleksandra Tomulića

ZVONČARI
FOTO: Aleksandar Saša Tomulić

Izložba fotografija “Energija karnevala” Aleksandra Tomulića (EFIAP) se održava u terminu 22. 2. – 6. 3. 2019. u Galeriji “Likovna poneštrica” u centru Matulja

Otvorenje izložbe je u petak 22. 2. 2019. u 18 sati.

Renomirani riječki autor Aleksandar Tomulić predstavlja se izložbom fotografija pod nazivom “Energija karnevala” koja sadrži tridesetak radova nastalih u njegovom petnaestogodišnjem praćenju karnevalskih zbivanja u Rijeci i okolici, od kojih su neki i nagrađivani na salonima i natječajima.

Ima tu detalja s karnevalskih povorki i smotri zvončara, fotografija posebnih trenutaka koje je autor uspio zabilježiti, s kojih zrači ljubav ili radost djetinjstva, dok na nekima prepoznajemo i notu humora. Gotovo da možemo čuti ta zvončarska zvona i osjetiti tu silinu energije kojom zrače zvončari, od malih do onih velikih i pokloniti se njihovom trudu za očuvanjem tradicije.

Za razliku od fotografija snimljenih s ulice, dobar dio radova je snimljen iz gornjeg rakursa, čime se dobila drugačija, neuobičajena vizura karnevalskih događanja. Neke fotografije pršte energijom i dinamikom te šarenilom, na nekima je korištenje duže ekspozicije rezultiralo apstrakcijom, dok na nekima doživljavamo onu posebnu atmosferu finala karnevala.

Aleksandar Tomulić snažna je fotografska osobnost i autor opčinjen onim pravim trenutkom i strašću za fotografiranjem.

Biografija autora:

Aleksandar Tomulić, EFIAP
Rođen 1967. g. u Rijeci. Diplomirao strojarstvo na Tehničkom fakultetu u Rijeci 1991. g. Živi i radi u Rijeci. Sustavno se bavi fotografijom od početka 2004. godine, a druženje s fotografijom traje od djetinjstva. Fotografijom je fasciniran zbog te magije neponovljivog zamrznutog trenutka te s osjećajem za svjetlo, kompoziciju i trenutak, u svom radu preferira uličnu fotografiju, primorske motive i karnevalsku fotografiju, a voli i eksperimentiranje s apstraktnim motivima.

Marketing

Od 2009. godine je član FIAP-a, primljen je u 2010. godini u članstvo HDLU Rijeka, a iste godine je dobio zvanje Artist FIAP (AFIAP), dok 2012. godine dobiva visoko zvanje Excellence FIAP (EFIAP). Član je FK Color iz Rijeke i FK Pag.

Foto: Aleksandar Saša Tomulić

Izlagao na 12 samostalnih izložbi te na preko 430 skupnih izložbi i dobio preko 220 nagrada i priznanja, a posebno treba izdvojiti 29 zlatnih medalja na FIAP i PSA salonima u Indiji, Nizozemskoj, Portugalu, Srbiji i Hrvatskoj, godišnje nagrade Hrvatskog fotosaveza za 2009. i 2010. te nagrade “Apoksiomen” za unapređenje kvalitete kulturnog stvaralaštva u PGŽ za 2009., 2010., 2011., 2015., 2016. i 2017. g. Devet puta je uvršten u nacionalnu selekciju Hrvatskog fotosaveza na FIAP Biennalima te dva puta uvršten u recentni prikaz Hrvatske fotografije na izložbama Hrvatskog fotosaveza.

Bio je selektor i član žirija više fotografskih FIAP salona i natječaja. Fotografije su mu objavljivane u knjigama, na naslovnicama knjiga i kataloga te u fotografskim časopisima i na kalendarima.

Foto: Aleksandar Saša Tomulić

Od početka 2013. godine radi i kao fotografski instruktor i održava fotografske tečajeve i radionice, a od proljeća 2015. godine prihvaćen je kao mentor iz područja fotografije u STARTUP Inkubatoru Rijeka.

55555
MarketingMNK Gorovo

Zadnje novosti

To Top