Marketing
Kultura

Izložba “Bio jednom jedan car”

New Project (18)

Izložba u Hrvatskom muzeju turizma od 25. siječnja do 10. travnja 2019.

Novi projekt Hrvatskog muzeja turizma, izložba “Bio jednom jedan car” dio je najpoznatije muzejske nacionalne manifestacije “Noć muzeja 2019.” na kojoj ćemo prvi put predstaviti mnogobrojne ugledne carske glave i članove njihovih obitelji koji su posjetili i boravili u Opatiji.

Dio bogate i osebujne povijesti grada Opatije čine i impozantna imena careva, kraljeva, carevića, grofova, kneginja i brojnih drugih članova najuglednijih carskih i kraljevskih dvorova iz Europe i cijeloga svijeta. Oni predstavljaju dijamantni pečat vremena i potvrdu uzbudljive povijesti ovoga grada.

Opatiju su posjetili austrijska carica i ugarsko-hrvatska kraljica popularna Sissi i njen suprug car Franjo Josip I., zatim kći francuskog kralja, grčki kralj, unuk ruskog cara, japanska princeza i brat njemačke carice i svatko od njih je na svoj način sudjelovao u razvoju grada i to u vrijeme bez interneta i elektronske pošte. Vrlo brzo, upravo zahvaljujući uglednim imenima s europskih i svjetskih kraljevskih dvorova, Opatija postaje turistički imperativ.

Izložba će biti otvorena u Umjetničkom paviljonu “Juraj Šporer” 25. siječnja u 17:00 sati i trajati će do 10. travnja 2019.

MarketingMNK Gorovo

Cijena ulaznice za vilu Angiolinu i UP “Juraj Šporer” je 20,00 kn (zajednička ulaznica).

U vrijeme održavanja manifestacije “Noć muzeja 2019.” za sve posjetitelje ulaz je besplatan u oba objekta kojima upravlja Hrvatski muzej turizma.

 

55555
MarketingMNK Gorovo

Zadnje novosti

To Top