MarketingCreative Weddings - videosnimanje i fotografiranje vjenčanja
Opatija

Izbori za vijeća mjesnih odbora

Opatija

Kandidacijske liste mogu se predati do 29. rujna 2019. Radno vrijeme izbornog povjerenstva bit će do 00:00 sati.

Gradsko vijeće Grada Opatije na sjednici održanoj 19. rujna 2019. donijelo je Odluku o raspisivanju izbora za članove Vijeća mjesnih odbora na području Grada Opatije i to za Mjesni odbor Ika, Mjesni odbor Ičići, Mjesni odbor Poljane, Mjesni odbor Veprinac- Učka, Mjesni odbor Dobreć, Mjesni odbor Pobri, Mjesni odbor Opatija – Punta Kolova, Mjesni odbor Opatija- Vasanska, Mjesni odbor Opatija – Centar I, Mjesni odbor Opatija- Centar II, Mjesni odbor Opatija-Belveder, Mjesni odbor Opatija-Kosovo, Mjesni odbor Opatija-Volosko i Mjesni odbor Opatija-Tošina. 

Mještani MO Punta Kolova i MO Tošina birat će po 5 predstavnika, dok će svi ostali birati po 7 predstavnika. Za dan provedbe izbora određena je nedjelja, 13. listopada 2019. godine. Izbori se provode u vremenu od 8,00 do 19,00 sati. Zbirne liste i imena kandidata bit će poznate 01. listopada kada počinje izborna promidžba koja traje do 11. listopada do 24:00. Nakon toga počinje predizborna šutnja.

Izbore će obilježiti pojava velikog broja nezavisnih lista. SDP će okupiti široku koaliciju i uhvatiti zalet za izbore 2021. Najveći test je pak pred IDS-om.

Očekuje se kako će na izborima sudjelovati sve veće političke stranke. SDP okuplja široku koaliciju kojom će pokušati ostvariti dobar rezultat i startnu poziciju za lokalne izbore 2021. Njihov će glavni fokus zasigurno biti MO Belveder, Pobri i Kosovo gdje su i u prošlom mandatnom razdoblju imali uspješnu “vlast”. HDZ će također imati jaku listu u Pobrima, dok će sudjelovati na izborima u još nekoliko MO. Ovi izbori bit će pravi test za IDS koji je nekada imao vlast u gotovo svim MO. Očekuje se da će im glavna “bojišnica” biti MO Ičići u kojemu je do sada neprikosnoven bio Marin Starčić. Izbore će zasigurno obilježiti pojava velikog broja nezavisnih lista. Nezavisna lista Ive Dujmića bit će značajan igrač na predstojećim izborima, a očekuje se kako će istaknuti svoje kandidate u gotovo svim MO.

Marketing

Prava politička bitka odigravat će se u MO Centar 1 u kojemu se očekuje sraz dviju nezavisnih lista. Dosadašnji predsjednik VMO Centar 1 Rino Ravnić sasvim će sigurno istaknuti svoju listu i mogao bi povući velik broj pristaša na birališta. Njegov će glavni izazivač biti “Kvarnerska inicijativa” Ante Štampalije koji također računa na dobar rezultat. Zanimljivo će biti i u Voloskom gdje na pobjedu računaju dosadašnji predsjednik Odisej Kurelić, ali i SDP sa svojim partnerima te još poneko iznenađenje. Zanimljivosti neće nedostajati niti u Veprincu, dugogodišnjoj prijestolnici Akcije mladih. Gradska vijećnica Zorica Sergo predvodit će nezavisnu listu, dok će joj glavni izazivač biti Rajko Ukić (SDP).

Izbore za mjesne odbore obilježava izrazito mala izlaznost birača i nezainteresiranost građana, iako je zadaća VMO provođenje manjih komunalnih akcija kojima se poboljšava komunalni standard građana na području mjesnog odbora, vođenju brige o poboljšavanju zadovoljavanja lokalnih potreba građana u oblasti zdravstva, socijalne skrbi, kulture, športa i drugih lokalnih potreba na svom području. Izbori su važni za svakodnevni život građana. Izađite na izbore i sudjelujte u donošenju odluka. 

 

55555
MarketingCreative Weddings - videosnimanje i fotografiranje vjenčanja

Zadnje novosti

To Top