MarketingModerato
Opatija

Ivo Dujmić: “Zastrašivanjem se ne pridobivaju glasači, budimo odgovorni prema Opatijcima!”

Press Ivo Dujmić

Proteklih dana mogli ste čuti izjave mog protukandidata u kojima tvrdi da Grad “otima” Opatijcima okućnice. Moj protukandidat je inače jako dobro informiran jer do jučer je bio predsjednik Gradskog Vijeća, a sada neistinama i zastrašivanjem želi pridobiti glasove građana.  Namjerno stvara atmosferu straha, neizvjesnosti i zavade prema građanima, valjda računajući na onu “zavadi pa vladaj”.

Navodi oko otimanja okućnica nisu točni – upravo suprotno, kao odgovoran Gradonačelnik ja brinem o imovini svih građana! Štitimo sve stanare naselja, pa tako i Kosova! Ne možemo dopustiti da netko prisvoji zajedničku okućnicu stambene zgrade i izazove sukob među stanarima. Kosovo ima zgrade sa mnogo stanova. Stanari od nas očekuju da riješimo taj problem u njihovom interesu, da te površine mogu neometano koristiti svi kao i do sada. Dakle, daljnje korištenje okućnica je interes građana, a mi ćemo to omogućiti upravo zbog interesa ljudi kojima gradska uprava služi.    

Naši sugrađani moraju znati da politička konkurencija ne preže od iskrivljavanja istine zbog izborne kampanje. Vjerujem da su sugrađani itekako svjesni da ove priče jednostavno ne bi bilo da nisu izbori. Mog protukandidata nakon izbora neće biti briga ni za ove okućnice niti za ova naselja kao što ga nije bilo briga ni prije izbora. No problem će ostati a mi smo tu da taj problem riješimo. I rješavamo ga.               

Kao dobar primjer korištenja gradske imovine na zadovoljstvo svih stanara istaknuo bih naselje Tošina. Tamo su stanari zgrada napravili elaborat s prijedlogom uređenja – što  pripada kojem stanu, a što će ostati javna površina namijenjena svima i koju će održavati Grad Opatija. Takve elaborate je Grad podržao i unio ih u zemljišne knjige. Postigli smo rješenje na zadovoljstvo svih – i stanara i Grada. Zato još jednom ponavljam: Grad je partner i servis građanima! Nema mjesta strahu jer Grad ne uzima okućnice već vodi brigu o imovini svih građana.

Želim dodati da je u tijeku izlaganje katastarske izmjere za Volosko i Pobri. Grad kroz navedene izmjere gdjegod može izlazi u susret građanima. Primjerice, mnogi naši sugrađani dugi niz godina koriste gradska zemljišta koja uređuju i održavaju, a mi smo kao Grad s tim građanima uredili međusoban odnos kroz ugovor o besplatnom korištenju a kojim štitimo javnu imovinu na način da se ona ne može otuđiti i postati privatna. 

MarketingCreative Weddings - videosnimanje i fotografiranje vjenčanja

Imamo i drastične primjere, gdje su stranci kupili kuće i ville te neki pokušali prisvojiti i velike okućnice koje pripadaju Gradu Opatija. Grad to ne može dopustiti, jer zadaća je grada zaštititi imovinu svih građana. Najbolji primjer takve zaštite gradske imovine je ovaj prostor gdje se sada nalazimo, park Tomaševac. Park ima 3.000 m2 i otvoren je za sve građane i naše goste. Grad ga je uspio zaštititi sudskim putem i spriječiti da ga prisvoji vlasnik obližnje kuće.

Raduje me da ćemo uskoro uvesti sustav e-Opatija putem kojeg će svim građanima biti omogućen uvid u sve gradske aktivnosti, čime ćemo stati na kraj i ovakvim dezinformacijama koje pobuđuju nepotreban strah. Vjerujem da će novo Gradsko vijeće biti konstruktivno, usmjereno boljitku i razvoju, u kojem će svi vijećnici donositi najbolje odluke u korist svih građana. Poručio je Dujmić na pressici.

55555
MarketingCreative Weddings - videosnimanje i fotografiranje vjenčanja

Zadnje novosti

To Top