MarketingMariner keramika
Politika

Ivo Dujmić: “Peđa Grbin, zahvaljujući Kiriginovim podacima, potpuno je promašio poantu u svom obraćanju”

IVO DUJMIĆ PRESS 2

Ovim putem reagirao bih na potpuno netočno i politički potpuno neupućeno video obraćenje predsjednika SDP-a Peđe Grbina, koji je, podržavajući kandidata SDP-a za gradonačelnka Fernanda Kirigina, iznio niz potpuno neutemeljenih tvrdnji, optužujući izravno mene kao gradonačelnika da sam odgovoran za betonizaciju Opatije. Možda predsjednik SDP-a ne zna da upravo SDP predvodi većinu u Gradskom vijeću, a jedino je  nadležno za bilo kakvu promjenu prostornog plana Grada Opatije.

Podsjetit ću da je sadašnji predsjednik Gradskog vijeća Fernando Kirigin u vrhu vlasti već 12 godina, najprije kao vijećnik Gradskog vijeća, kasnije kao moj zamjenik te sada kao predsjednik Gradskog vijeća. Osim toga predsjednik je Odbora za prostorno planiranje!

Naglašavam da prostorni plan donosi Gradsko vijeće, a SDP ih sada perfidno želi samo i jedino meni staviti na teret. Da stvar bude jasnija, navedeni planovi na snazi su od 2007. godine uz izmjene koje je 2009. godine donijelo Gradsko vijeće gdje je upravo SDP imao većinu.

Predsjednik SDP-a Peđa Grbin zahvaljujući pogrešnim i obmanjujućim podacima koje mu je plasirao Kirigin potpuno je promašio poantu u svom video obraćanju.
Da stvar bude bolja, prijedloge izmjena Prostornog plana predsjedniku Gradskog vijeća Fernandu Kiriginu uputio sam još 11. ožujka ove godine. Iako je sjednicu mogao sazvati još u ožujku, on to nije učinio, nego je sazvao 1. travnja, pa odgodio za 8. travnja. Otezanje sazivanja sjednice dovoljno govori o tome koliko je SDP-u tema „betonizacije“ važna. Interes im je naravno ovu temu koristiti za izbore.

MarketingModerato

Politika mora služiti ljudima, ona ne smije biti isključivo nadmetanje bez sadržaja, ona mora biti razvojna. Politika koja služi samo za blaćenje te uzdizanja sebe na način da se ocrni drugoga nije politika kakvu Opatija zaslužuje. Opatija zaslužuje istinsku socijaldemokratsku gradsku upravu koja prepoznaje potrebe svojih građana. Svakodnevno dobivam podršku građana, a zahvaljujući velikoj podršci meni i mojoj listi učinit ćemo da Gradsko Vijeće konačno dobije stabilnu i odgovornu većinu, čiji će vijećnici napokon znati i moći preuzeti odgovornost.

Još jednom odbacujemo politizaciju i podmetanja od strane čelnika SDP-a, a lokalne stranačke dužnosnike pozivamo na konstruktivni pristup problemima koji su od iznimne važnosti za Opatiju i njezine građane. Opatija jest i ostat će grad u kojem su ljudi bitni!

55555
MarketingCreative Weddings - videosnimanje i fotografiranje vjenčanja

Zadnje novosti

To Top