MarketingModerato
Politika

Ivo Dujmić: “Nastavljamo s programom razvoja i uređenja svih mjesta, od Voloskog do Veprinca”

PRESS – Volosko 04.05. Nastavak razvoja i uređenja

Na novouređenoj šetnici na Voloskom, Gradonačelnik Ivo Dujmić održao je press konferenciju za medije, na kojoj je predstavljen dio programa za nastavak razvoja i uređenja svih mjesta, od Voloskog do Veprinca. Uz Ivo Dujmića, na press konferenciji su bili prisutni: Emil Priskić, Vera Aničić, Katarina Srdoč i Sandra Kinkela. Izjave sa konferencije prenosimo u cjelosti.

Ivo Dujmić: “Nastavljamo sa uređenjem Voloskog, od popločavanja cijele rive do garaže i vaterpolo bazena sa novom lučicom

Nastavit ćemo sa uređenjem stare jezgre Voloskoga te popločiti cijelu rivu u kamene ploče, skroz do lukobrana, i to nastavljamo odmah na jesen.
U Voloskom imamo plan sa uređenjem bazena i proširivanjem lukobrana, čime bi se dobila nova lučica za naše građane. Na ovom projektu očekujemo suradnju više strana, od PGŽ,-a Lučke uprave i Ministarstva. Sve ćemo u toku odabira rješenja komunicirati s građanima, koji će preko sustava neposredne demokracije “e-Opatija” birati koji im se projekt najviše dopada, pa tako i idejno rješenje napravljeno od vaterpolo kluba. Kada se sve usuglasi i svi budu zadovoljni okrećemo se izvorima financiranja. Za provedbu toga treba imati odlučnosti, znanja i iskustva.
Također jedna od bitnijih investicija na Voloskom je izgradnja garaže Črnikovica. Okrećemo se novim modelima financiranja kako bi ju čim prije izgradili. Bitno je da novi saziv Gradskog Vijeća napokon bude jak i stabilan, sa ljudima koji znaju podnijeti teret odgovornosti i napretka, te će glasati za prosperitet. Još ove godine ću na Gradskom Vijeću prezentirati novi model financiranja garaže i čim vijećnici usvoje plan krećemo sa gradnjom garaže.”

Katarina Srdoč:  “U Voloskom se dosta napravilo, novom garažom olakšat će se život i dobiti turistički zamah”

“U proteklom razdoblju Volosko je došlo na red za razna uređenja i mi z Voloskega zadovoljni smo uređenjem našega trga, novom plažom Črnikovica, Moho centrom, uređenjem nogostupa i šetnice. Veseli me što će na red doći i izgradnja garaže Črnikovica, koja će svim Vološćanima značajno olakšati život ali i dati novi zamah u turističkom smislu radi iznajmljivača i svih ugostitelja na samoj rivi.”

UREĐENJE POLJANA, ŠETALIŠTA SLATINA I LUNGOMARE-a 

Vera Aničić: “Naše dokazano vodstvo nudi razvoj i uređenje svih mjesta, od Voloskog do Veprinca”    

“Naš program i dokazano vodstvo nudi siguran nastavak razvoja i ravnomjernog uređenja svih mjesta, od Voloskog do Veprinca. Tako će se urediti i centar Poljana, gdje će se u nastavku boćarije na gradskom zemljištu napraviti sportsko-rekreacijski centar sa multifunkcionalnim sadržajima, kao šta je nedavno napravljen i na Dobreću.
Na red će doći i glavno šetalište na Slatini, koje že se urediti i popločiti kamenom po uzoru na ovo u Voloskome.

MarketingModerato

Sandra Kinkela: “Šetnica Lungomare će dobiti novo ruho zahvaljujući ovom vodstvu Grada”

“Evo ovdje od Voloskoga pa sve do Lovrana proteže se Lungomare, naša najpoznatija šetnica koja ove godine slavi 110 godina. Nitko do sada ju nije spomenuo u svom programu, a ovo vodstvo Grada Opatije je već prepoznalo značaj njezine valorizacije i pokrenulo je projekt rekonstrukcije šetnice, koji je od velikog značaja za naš turizam. Šetnica će u narednom razdoblju dobiti novo ruho, a financiranje tog projekta je već  prijavljeno na EU fond.“

GRADNJA GARAŽA I VAŽNOST VEĆINE U GRADSKOM VIJEĆU

Emil Priskić: “Imamo najbolji tim za Opatiju koji zaslužuje povjerenje sugrađana kako bi brzo i učinkovito rješavao planirane projekte”

“U našem programu nemamo samo garažu u Voloskom, nego i garaže u Opatiji, na 3 lokacije: Tržnica, Gorovo i na Slatini kao podzmenu u sklopu uređenja Trga  V.Gortan. Kao modele financiranja koristit ćemo sva sredstva koja su tržišno raspoloživa, ali i sredstva iz EU fondova. Naše upravljanje Gradom je pokazalo da zna, obzirom smo već ugovorili 58 miliona kuna iz EU fondova.

Važno je za reći oko garaža, da se pitalo samo naš tim jedna od planiranih garaža bila bi već gotova, ali imali smo u proteklom sazivu Gradskog Vijeća kohabitaciju sa neodlučnima, koji su na sve načine kočili razvoj Opatije, jer im je nedostajalo vodstva unutar svojih redova. Zato je važno da naš tim, koji je sigurno najbolji za Opatiju, dobije povjerenje naših sugrađana i većinu u Gradskom Vijeću. Na taj način ćemo brzo i učinkovito rješavati sve planirane projekte na dobrobit Opatije.”

55555
MarketingZlatko Komadina

Zadnje novosti

To Top