MarketingMariner keramika
Opatija

Investicijski val na Voloskom

20190702_113151-(800×600)
izvor: opatija.hr

Suradnja Mo Volosko i Grada Opatije ocijenjena izvrsnom

Suradnja Grada Opatije i Mjesnog odbora Volosko je vrlo korektna i svrsishodna, o čemu govori i velik broj započetih i planiranih projekta na prostoru toga mjesnog odbora posljednjih godina, ustvrdili su zamjenik gradonačelnika Grada Opatije Emil Priskić i predsjednik MO Volosko Odisej Kurelić na današnjoj konferenciji za novinare.

Pohvaljujem rad predsjednika Kurelića i Vijeća mjesnog odbora Volosko. Naša je komunikacija vrlo otvorena, interaktivno djelujemo te od Mjesnog odbora dobijamo informacije na koji način treba unaprijediti kvalitetu života u Voloskom, rekao je Priskić.

Odisej Kurelić kazao je da su svi članovi Vijeća mjesnog odbora redovito pozivani na sastanke, no neki su prestali dolaziti i zatražili da im mailom šalje zaključke sa sastanka, što predsjednik Mjesnog odbora nije dužan.

Izgovori za nedolazak su razni, ne kritiziram nikoga, dolazili su oni koji su htjeli raditi u cilju oživljavanja naselja koje je bilo sustavno zanemarivano od nekih prošlih vlasti, poručio je Kurelić.

Sastanaka Vijeća Mjesnih odbora ionako više nema, obzirom da su četverogodišnji mandati posljednjeg saziva istekli pa su Vijeća raspuštena. Predsjednici mjesnih odbora sada svoju funkciju obavljaju samo tehnički, do novih izbora koji će se održati krajem rujna ili početkom listopada. Ovaj je mjesni odbor izuzetno aktivan i jedan od primjera kako bi trebali funkcionirati svi mjesni odbori na području Opatije, naglasio je Priskić te naveo koje su investicije već realizirane ili će uskoro biti:

Uređenje Trga Volosko počet će krajem ljeta. Investicija je to vrijedna oko pola milijuna kuna, riješit će se odvodnja i trg nanovo opločiti i urediti.

Interpretacijski centar Andrija Mohorovičić u Domu Liburnija je pred dovršetkom. Projekt je to vrijedan milijun i 100 tisuća kuna, dijelom financiran i iz europskih sredstava. Otvorenjem centra Opatija će dobiti prikladno mjesto kakvo ovaj svjetski poznati Vološćan, svakako, zaslužuje.

MarketingMariner keramika

Nakon ljeta slijedi i rekonstrukcija plaže Črnikovica, sa 150 novih pozicija za kupače, za „šugamane“, bez dodatnog koncesioniranja plaže, istaknuo je zamjenik Priskić.

Prošle je godine dovršena energetska obnova vrtića Volosko kojom je ostvarena značajna ušteda energije, kao i vrlo kvalitetni uvjeti za smještaj djece. Sve štete nastale na obalnom putu, nakon prošlogodišnjeg olujnog juga su sanirane.

Zbrinjavanje komunalnog otpada izazov je na rješavanju kojeg se intenzivno radi. Tako će iznad tri ukopna kontejnera, do kraja idućeg tjedna, biti postavljen video nadzor kako bi korisnike motivirali da poštuju pravila i čuvaju urednost mjesta. Svjesni smo i da je parkiranje na Voloskom izazov, osobito ljeti, no izgradnja nove garaže Črnikovica, koja je u planu s 300-tinjak parkirnih mjesta, rješenje je toga problema, naglasio je Priskić.

Stubište Ljube Kuntarića bit će svečano otvoreno povodom ovogodišnjeg Dana Grada, a i ljetna kulturna ponuda ove je godine na Voloskom izuzetno bogata, rečeno je na konferenciji na Trgu Volosko.

A jesu li mještani zadovoljnji pokazat će idući izbori za Mjesne odbore, zaključeno je na konferenciji za novinare.

55555
MarketingCreative Weddings - videosnimanje i fotografiranje vjenčanja

Zadnje novosti

To Top