MarketingMNK Gorovo
Na kafe

Intervju: Alen Vitasović

vitasović

Glazbenik koji je najuspješnije spojio istarski melos s popularnom glazbom 21.12. nastupa u Opatiji

Alen Vitasović jedan je od najpoznatijih glazbenih umjetnika koji se na sceni nalazi preko 30 godina. Uz njegove bezvremenske hitove smo slavili i tugovali, a pjesme ovog Istrijana već  jako dugo prkose vremenu i novim glazbenim trendovima koji se svakodnevno pojavljuju. Vitasovićeve pjesme iz sredine devedesetih još danas možemo redovito slušati u radijskom eteru. Uvijek je poseban doživljaj kada se poklopi da putujemo u Istru pa čim prođemo tunel „Učka“ odmah na radiju čujemo Alenovu „Ja sam Istrijan“ u kojoj je savršeno opisao ljubav prema rodnoj grudi. Alen Vitasović nastupit će u Opatiji 21.12.2019. na Mrkate u sklopu manifestacije „Advent na Mrkate“. Tim povodom razgovarali smo s legendarnim glazbenikom:

Dugo niste nastupali u Opatiji. Kada vam je bio posljednji nastup. Kakve Vas uspomene vežu za Opatiju?

Prije 2-3 godine nastupao sam u Old school pub-u u Opatiji, i prvu večer na MIK-u 2017. Za Opatiju me vežu lijepe uspomene, dobra publika, mnogo prijatelja i lijepih žena.

Što kažete o ovogodišnjem izdanju “Najljepšeg Adventa uz more”?

Vaš Advent je veličanstven, svakodnevno pratim zbivanja, međutim zbog poslovnih obaveza i treninga nisam stigao prisustvovati.

Jedan ste od začetnika Ča vala u Hrvatskoj zajedno s Duško Jeličićem, Šajetom i Gustafima. Koga danas vidite kao nasljednike “stare garde”?

Izdvojio bih jednog velikog umjetnika, prije naše garde kojeg poštivam i povremeno nastupamo zajedno, Francija Blaškovića. Od nove garde izdvojio bih Alena Polića, Ladu Bartoničeka i Božidarku s kojom sam snimio duet koji uskoro izlazi. Što se tiče mladih nada Ča – vala spomenuo bih Daniela Moscardu!

Marketing

Zlatne godine karijere proživjeli ste u 90-tim godinama, ali ljudi još uvijek vole doći na vaš koncert. Neki vaši hitovi su svevremenski.  Pripremate li novi album?

Album je već spreman, i uskoro izlazi!

S kim biste voljeli surađivati na glazbenoj sceni, a  još niste?

Volio bih surađivati sa Michaelom Jacksonom, Princeom, Pink Floydima, Bruceom Springsteenom, AC/DC, Duran Duran… Iako neki od njih više nisu među nama, to je moj san.

Što želite poručiti Opatijcima i svima onima koji će u subotu doći na vaš koncert u Opatiji?

Želim da bude lijepo vrijeme, da ne bude kiša, i da svi zajedno zapjevamo dobro poznate pjesme!

55555

Zadnje novosti

To Top