Marketing
Opatija

Informacije o udžbenicima za slijedeću školsku godinu

knjige

Povrat udžbenika u osnovnoj školi, država osigurala besplatne obvezne udžbenike za iduću školsku godinu

Iz Grada Opatija javljaju da su sredstva za nabavu obveznih osnovnoškolskih udžbenika za sljedeću školsku godinu osigurana u državnom proračunu. Grad Opatija je prošle godine financirao nabavu udžbeničkih kompleta te je u suradnji sa stručnim službama škole osigurao neometani početak školske godine.

U skladu s Naputkom o načinu uporabe, vraćanja i obnavljanja udžbenika i drugih obrazovnih materijala financiranih sredstvima iz državnog proračuna (NN 46/19) te uputi Ministarstva financija, osnovne škole dužne su već sada krenuti u postupak javne nabave kako bi udžbenici bili dostavljeni do početka sljedeće školske godine.

Nabava obveznih udžbenika vezana je uz školu koju dijete pohađa, a ne uz mjesto prebivališta. Iz OŠ R. K. Jeretov su prema nadležnom ministarstvu iskazali potrebe za sve učenike ali računajući na dio novonabavljenih udžbenika prošle godine.

Zato se iz Grada Opatija obraćaju roditeljima i učenicima sa zamolbom da i ove godine vrate udžbenike kako bi se na vrijeme pripremili kompleti za sljedeću školsku godinu. U dogovoru sa stručnim službama OŠ R. K. Jeretov, povrat udžbenika bit će organiziran u sljedećim terminima:

17.6. 10 – 12 u matičnoj školi

18.6. 10 – 12 u matičnoj školi

19.6. 16 – 18 u matičnoj školi.

U područnim školama u Ičićima i Veprincu udžbenici će se prikupljati zadnji radni dan; 14. lipnja o čemu ćete još biti detaljnije obaviješteni od učitelja.

Kako u Proračunu za ovu godinu nisu osigurana sredstva ove namjene, nije moguće planirati nabavu radnih bilježnica za sve učenike. Učenicima iz obitelji koji ostvaruju pravo na zajamčenu minimalnu naknadu u Centru za socijalnu skrb, škola/e će sredstvima državnog proračuna osigurati radne bilježnice odnosno druge obrazovne materijale.

MarketingMariner keramika

Ono što je moguće realizirati ovogodišnjim proračunskim sredstvima Grada je nabava radnih bilježnica za učenike koji temeljem Odluke o socijalnoj skrbi i zdravstvenoj zaštiti ostvaruju pravo na besplatnu marendu i/li produženi boravak temeljem uvjeta prihoda ili posebnog uvjeta.

Svi oni učenici koji za školsku godinu 2019/20. mogu, u skladu s propisanim uvjetima, ostvariti pravo na besplatnu marendu i/li produženi boravak temeljem uvjeta prihoda ili posebnog uvjeta sufinancirat će se nabava ostalih obrazovnih materijala uz uvjet da su vratili udžbenike iz prethodne školske godine.knjige škola

Za ovu namjenu, za učenike nižih razreda osnovne škole (I – IV) osigurat će se 300 kn, a za učenike viših razreda (V-VIII) 500 kn po učeniku. Obrazac zahtjeva bit će dostupan na mrežnim stranicama Grada Opatije, a zahtjevi će se zaprimati u razdoblju od 26. kolovoza do zaključno s danom 30. rujna 2019. godine.

Prošle godine zajedničkom suradnjom učenika, roditelja i škole uspjelo se osigurati sve potrebno za početak školske godine pa će se to nastaviti i ove godine. Odazovite se pozivu te vratite udžbenike u osnovnu školu.

Na kraju napominjemo da su sredstva za nabavu udžbenika srednjoškolcima osigurana u gradskom proračunu te da je prošlogodišnja odluka propisivala da je jedan od uvjeta za ostvarivanje ovog prava bio upravo povrat udžbenika za 8 razred. Za učenike srednjih škola osigurava se jednokratna pomoć u visini od 750 kn.

Kako su sredstva osigurana, srednjoškolcima s prebivalištem na području Grada Opatije i ove godine olakšat će se nabava potrebnih udžbenika. Obavijest o načinu i vremenu podnošenja zahtjeva bit će objavljena na mrežnim stranicama Grada Opatije tijekom mjeseca srpnja.

 

55555
MarketingMNK Gorovo

Zadnje novosti

To Top