MarketingMNK Gorovo
Opatija

Imenovana nova pročelnica u Gradu Opatiji

IMG_6592
S lijeva na desno: Filip Vlah, Marija Randić i Danijel Jerman

Gradonačelnik Grada Opatije Ivo Dujmić danas je donio odluku od imenovanju vršiteljice dužnosti pročelnika Upravnog odjela za financije i društvene djelatnosti. Radi se o dosadašnjoj višoj stručnoj suradnici za utvrđivanje i naplatu prihoda Mariji Randić (32) iz Veprinca koja je će svoju novu dužnost obavljati od 1. kolovoza 2019. do raspisivanja novog natječaja. Ova je odluka donesena s obzirom na to da pročelniku Upravnog odjela za financije i društvene djelatnosti Danijelu Jermanu prestaje služba sukladno Sporazumu o prestanku službe dana 31. srpnja 2019. godine. 

Gradonačelnikov izbor iznenadio je mnoge budući da se u kolektivu špekuliralo kako gradonačelnik za nekadašnju Jermanovu “vruću fotelju” traži trajno rješenje. Za one koji poznaju Mariju Randić, njezin je izbor sasvim logičan ishod. Radi se o mladoj magistrici prava iz Veprinca koja usprkos svojoj mladosti ima impresivan životopis. Cijeli svoj dosadašnji radni vijek koji započinje 2013. godine provela je u Gradu Opatiji. Najprije kao polaznica stručnog osposobljavanja, a već je pet godina zaposlena u odjelu za financije i društvene djelatnosti. Završila je čitav niz seminara i edukacija iz upravnog, poreznog i financijskog prava. Sudjeluje na brojnim konferencijama i stručnim skupovima. Aktivno se koristi engleskim i talijanskim jezikom. Usporedno sa svojim radnim obvezama, gradi i znanstvenu karijeru. Naime, vanjski je suradnik na Katedri za upravno pravo Pravnog fakulteta Sveučilišta u Rijeci. Marija Randić slovila je kao jedna od najbližih suradnica pročelnika Daniela Jermana te je vrlo vjerojatno dobila i njegove preporuke prije današnjeg izbora.

Mladi kadrovi preuzimaju čelne funkcije u Gradu Opatiji

MarketingMNK Gorovo

Grad Opatija je jedna od rijetkih jedinica lokalne samouprave koja se može pohvaliti sa sustavnim pomlađivanjem kadrova. Prošle godine na mjesto pročelnika za komunalni sustav izabran je Opatijac Filip Vlah (33). Pred ovo dvoje mladih stručnjaka vrlo je zahtjevan zadatak s obzirom na činjenicu da se nalaze na čelu dvaju upravnih odjela koji su od golemog interesa javnosti.

55555
MarketingMNK Gorovo

Zadnje novosti

To Top