Marketing
Nekategorizirano

Ikador “jedan od hotela koji mijenjaju kvarnerski i hrvatski turizam”

Ikador-31

Novinari “Kulta plave kamenice” posjetili su novi luksuzni hotel Ikador. Prenosimo njihove utiske.

Ikador, kojeg smo jučer razgledali, primjer je klasičnog, glamuroznog, aristokratskog hotelskog luksuza. Ikador se, naime, kobrendirao s čuvenom markom glisera Riva talijanskog brodograditelja Ferretti.

Ferretijev drveni gliser sa skiperom čeka hotelske goste na vezu ispred Ikadora, pa ih prebacuje do Krka, Cresa ili Lošinja. Sjajno uređenim bazenskim barom dominiraju fotografije vezane uz glisere Riva, pod je od drveta sličnog oplati glisera, a atraktivne stolice nose Rivin logo i dizajnirane su kao sjedala luksuznih glisera. Privatna blagovaonica zove se Riva Privée a njen okrugli stol dominira prostorijom s motivom drvene oplate za gliser.

Maketa glisera nalazi se, naravno, u lobiju, dok se u hotelu prodaju Rivine memorabilije. Budući da je Riva univerzalni simbol luksuza, ovo je kobrendiranje Ikadoru dalo globalno prepoznatljivi identitet hotela najvišeg ranga. Taj se rang potvrđuje i u sobama, koje su prevelike za europske standarde five star hotela: imaju između 38 i 46 kvadratnih metara, plus dvanaest kvadrata balkona. Kupaonice su, naravno monumentalne , s puno crnog mramora i s Hermesovom kozmetikom.

Hrana u restoranu Nobillion, gdje kuha Željko Jovanović (ex Kukuriku i Bevanda), temelji se na vrhunskim lokalnim sastojcima iz mora; jučer smo, među ostalim, kušali preslatke male sirove palamide, kao i centimetar debele, precizno poširane i ultrasočne filee gigantskog šanpjera.

Cigar bar u humidorima drži neke od zaista najboljih cigara na svijetu, poput Ramon Allonesa i Trinidada, dok je spa na trećem katu, s lijepim pogledima na Kvarner, fokusiran na energetske terapije. U Ikadoru, u koji je obitelj Zubak dosad investirala oko 80 milijuna kuna i koji ima 46 zaposlenih na maksimalno četrdesetak gostiju, proveli sno svega par sati, što je posve nedovoljno za bilo kakvu analizu stvarnog funkcioniranja hotela. No, jasno ja da je Ikador jedan od onih hotela koji zaista imaju potencijal da neovisno o malom broju soba, bitno utječu na hrvatski turizam.

 

Izvor: Kult plave kamenice

55555

Zadnje novosti

To Top