MarketingMariner keramika
Vijesti

Igralište u krugu Dječje bolnice Kantrida preuređeno donacijom Grada Opatije

dječje

Novouređeno dječje igralište u krugu Dječje bolnice Kantrida, Grad Opatija i Parkovi d.o.o. Opatija predali su danas na korištenje Klinici za pedijatriju KBC-a Rijeka.

Sredstva koja je Grad Opatija donirao KBC-u prikupljena su humanitarnom akcijom do koje je došlo sasvim spontano, na inicijativu prijatelja iz poljskog grada Zakopane koji su gradonačelnika Ivu Dujmića izazvali u humanitarnom izazovu na facebooku.

Prijatelji iz Poljske su svojim izazovom za pomoć lokalnoj humanitarnoj udruzi pozvali gradonačelnika Ivu Dujmića sa suradnicima da napravi 10 sklekova ili čučnjeva na javnoj površini, što je i učinjeno 26. lipnja ove godine u Parku sv. Jakova te da potom uplati humanitarnu donaciju prema vlastitom izboru za pomoć humanitarnim ili zdravstvenim ustanovama u lokalnoj zajednici. Izbor grada Opatije bila je Dječja bolnica Kantrida. Financijska donacija je predana Klinici za pedijatriju na čelu s predstojnicom prof.dr.sc. Jelenom Roganović te je odlučeno sredstva usmjeriti u nabavku sprava za malo dječje igralište. U akciju je uključena i opatijska tvrtka Parkovi d.o.o. koja ove godine obilježava 70. obljetnicu djelovanja te su se rado odazvali kako bi prikladno uredili prostor parka, obavili građevinske radove i postavili sprave.

Ukupna je vrijednost donacije 40 tisuća kuna, a najvažnije je to što će se mali pacijenti, koji dolaze ne preglede i liječe se u Dječjoj bolnici Kantrida, dio vremena moći provesti u zabavi na igralištu. Recimo i da je to prvo igralište za djecu u povijesti Dječje bolnice.

– Našim malim pacijentima boravak u bolnici često je emocionalno vrlo izazovan te je svaki sadržaj koji može zaokupiti njihovu pozornost u tim danima izuzetno važan te vam stoga iskreno zahvaljujem na donaciji i angažmanu, kazala je predstojnica Klinike za pedijatriju prof. dr. sc. Jelena Roganović.

Ravnatelj KBC-a Rijeka Alen Ružić zahvalivši na donaciji naglasio je važnost suradnje KBC-a sa širom zajednicom, što je osobito potrebno u ovim trenucima kada zaposlenici riječkog Kliničkog bolničkog centra ulažu iznimne napore u situaciji neprekidne borbe s pandemijom, na čemu im je još jednom zahvalio.

– Posebno sam sretan danas što imamo priliku predati na korištenje djeci i njihovim roditeljima malo dječje igralište kako bismo ih barem malo razveselili i skratili im vrijeme koje provedu u bolnici. U ovo predblagdansko doba, koje je nažalost drugačije od svih dosadašnjih godina, želim svima puno zdravlja i sreće, a svim djelatnicima KBC-a Rijeka posebno želim zahvaliti na požrtvovnom radu u borbi s pandemijom, kazao je gradonačelnik Ivo Dujmić.

Direktor Parkova Ivan BIlobrk naglasio je kako su se on i djelatnici rado priključili akciji tako što su primjereno uredili prostor i montirali sprave te zahvalio svojim djelatnicima na tome, a upravi i svim zaposlenima u KBC-u poželio što više uspjeha u radu.

U blagdanskom duhu humanitarnoj akciji su se, s posebnim veseljem, priključile i službenice i službenici Grada Opatije, prikupivši 80-tak slikovnica i knjiga za hvalevrijedan program „Tete pričalice“.

– Nadamo se da ćemo tetama i barbama pričalicama barem malo olakšati njihov angažman, budući da knjige inače posuđuju u Gradskoj knjižnici. Akciji smo se, bez razmišljanja, rado odazvali jer smo svi kao roditelji, none, bake, nonići i djedovi emotivno vezani uz Dječju bolnicu Kantrida, rekla je Snježana Ćavar u ime gradskih službenika.

55555
MarketingNovax"

Zadnje novosti

To Top