MarketingMuzej turizma
Opatija

Igor Eškinja dobitnik brončanog znaka HPS-a

Capture

U Planinarskom društvu “Opatija” obnašao je različite dužnosti

Planinari od ranog djetinjstva zahvaljujući poznatom planinaru PD-a „Opatija“ Tihoraju Jelušiću i njegovoj supruzi Erni, koji su mlade na najbolji mogući način uputili u tajne planina i prirode, posebice Učke i Ćićarije. U rad planinarskih udruga aktivnije se uključio od 1988., kad se najprije učlanio u PD „Platak“ Rijeka, a od 1997. u PD „Orljak“ Opatija, u kojem je bio član Izvršnog odbora u više mandata. Godine 2010. učlanjuje se u PD „Opatija“, u kojem počinje aktivnije djelovati nakon umirovljenja 2013. godine.

Od 2014. do 2020. godine bio je predsjednik Nadzornog odbora te u toj funkciji sudjelovao na skoro svim sjednicama Izvršnog odbora kao savjetnik, predlažući mnoge nove aktivnosti Društva te inicirajući organizacijske promjene u svrhu unapređenja rada Društva. Od 2014. uključen je u rad Markacističke sekcije Društva, najprije kao markacist pripravnik.

Sudjelovao je u raznim akcijama te sekcije na čišćenju, trasiranju i markiranju puteva na Učki, Ćićariji i okolici Opatije. Godine 2019. uspješno je završio tečaj za markaciste HPS-a, nakon čega je izabran za zamjenika pročelnika Markacističke sekcije PD-a „Opatija“. Od tada je sudjelovao u 15 organiziranih akcija.

Zajedno sa suprugom Jelenom uključen je u rad Domarske sekcije Društva. Od 2016. zajedno su odradili više od 40 dežurstava i sudjelovali u većini akcija organiziranih u domu (izložbe, literarne večeri, edukacije Javne ustanove „Park prirode Učka“, Dan vještica na Učki, sastanci domarske sekcije svaka 3 mjeseca i sl.).

MarketingMuzej turizma

Prisustvovao je na većini planiranih radnih akcija PD-a „Opatija“ na kojima se uređivao Planinarski dom „Poklon“, njegov okoliš, pripremala i spremala drva i sl., nerijetko i kao voditelj pojedinih skupina. Osim tih navedenih aktivnosti bio je aktivno uključen u pripremu Dana hrvatskih planinara na Učki, koji su se trebali održati 2020. godine, kao zamjenik voditelja Organizacijskog odbora.

Na izbornoj Skupštini PD-a „Opatija“ 02.07.2020. izabran je za člana Izvršnog odbora Društva, a na prvoj sjednici Izvršnog odbora i za dopredsjednika Društva. Član je radne skupine za izradu strategije razvoja Planinarskog doma „Poklon“ unutar matičnoga planinarskog društva.201122975_302704228218253_7174410141190914961_n

Izvor : Planinarsko društvo “Opatija”

55555
MarketingCreative Weddings - videosnimanje i fotografiranje vjenčanja

Zadnje novosti

To Top