MarketingMALONOGOMETNA IGRAONICA
Vijesti

IČIĆI OSTVARILI NAJBOLJE TURISTIČKE REZULTATE, KAMPERSKI GOSTI NAJBROJNIJI OVE SEZONE

Lu?ica Foto Dijana Bla?evi?

Prema službenim statističkim pokazateljima prijavljenih gostiju iz sustava eVisitor, od početka godine pa do 1. rujna, Ičići su sveukupno realizirali 143.052 tisuće noćenja, što je indeks 102 u odnosu na referentnu 2019.g., odnosno 35.490 tisuće dolazaka, indeks 109.

Rezultati su odraz i povećanja kapaciteta, jer Ičići broje trenutno ukupno 3.100 ležajeva, što je u najvećem dijelu odraz novih smještajnih jedinica u autokampu. Naime, kamperski gosti ruše sve rekorde i statistički su najjači u usporedbi sa svim ostalim turističkim objektima. Pokazalo se da su u kriznim pandemijskim godinama bili dobro iskomunicirali repozicioniranje razine usluge i servisa, što je tržište jako dobro prepoznalo. Tako su za prvih osam mjeseci ove godine, ali i zbog već spomenutih novih kapaciteta, u usporedbi sa 2019.g. ostvarili u dolascima povećanje indeks 204, a u noćenjima povećanje indeks 220. I ove godine trebamo zahvaliti njemačkim gostima, bez kojih je uspješan turistički promet nezamisliv, a odmah nakon njih slijede gosti iz Nizozemske, Italije, Austrije i Slovenije.

Podaci su impresivni i u privatnom, kao i u hotelskom smještaju, ali se zato približavamo trendovima nekontroliranog iznajmljivanja, koje sve više podržava rentijerski biznis, a sve manje smještaj kod lokalnog domaćina. Problem je sveprisutni, ali upravo manje sredine zbog bolje komunikacije lokalnog stanovništva imaju i najviše mogućnosti za kontrolirane promjene.

Kao sportski i nautički centar, Ičići su ove godine bili domaćin mnogih sportskih događanja gdje su tuzemni i inozemni natjecatelji ostvarili svoje uspjehe. Tako su se održali : Plivački maraton, tri Turnira odbojke na pijesku – Ičići Masters, Media Open i Teens Ičići Open; sportski ribolovci sudjelovali su na Zlatnom pišmoju, Memorijal Kap. Ivan Žiganto i Cup Liburnia. Na Festivalu sportske rekreacije brojni sudionici uključili su se u razne programe – rukomet na pijesku, škola jedrenja na krstašu, regata supova, air badminton, mini tenis, gađanje mete, streličarstvo, bacanje kolutova i kuglanje. U subotu, 10. rujna očekuje nas utrka Swimrun 505, i jedriličarske regate u jesenjem izdanju.

Oglašavanje i promocija omogućili su vidljivost destinacije kroz cijelu godinu, a gosti su u Turističkoj zajednici Ičići, osim brojnih tiskovnih materijala, mogli preuzeti i nove karte mjesta sa najbitnijim informacijama na hrvatskom, njemačkom, mađarskom, poljskom, ruskom i engleskom jeziku.

MarketingMALONOGOMETNA IGRAONICA

ACI Marina ima popunjenost svih vezova, a gosti su i ove ljetne sezone uživali u bogatoj ponudi lokalnih charter plovila.

 

 

55555
MarketingMariner

Zadnje novosti

To Top